Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac ve Umre ücretlerinin 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren Türk Lirası olarak tahsil edileceğini duyurdu.

Diyanet’in sitesinde yer alan açıklama şöyle: “Başkanlığımız Hac ve Umre ücretlerinin Türk Lirası olarak tahsil edilmesine yönelik geniş kapsamlı çalışmasını tamamlamıştır. Buna göre Başkanlığımız 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren Hac ve Umre ücretlerinin Türk Lirası üzerinden tahsil edilmesine karar vermiştir.”

TMSF de TL’YE GEÇTİ

Erdoğan’ın çağrısına yanıt veren kurumların arasına Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) de katıldı. TMSF, alacakların tahsilatında ve bundan sonraki satışlarda yabancı para kullanılmayacağı, işlemlerin Türk lirası ile yürütüleceği duyurdu.

TMSF’nin açıklaması şöyle: “TMSF, bankacılık sektörünün sigorta kurumudur ve vatandaşlarımızın bankalardaki bireysel tasarruflarının sigortacısı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye ekonomisine duyduğumuz güvenin bir göstergesi olarak, alacaklarımızın tahsilatında ve bundan sonraki satışlarımızda yabancı para kullanılmayacak, işlemler Türkiye’nin egemenliğinin bir parçası olan Türk lirası ile yürütülecektir.” (Gazeteduvar)

Editör: Wan Haber