Gaziantep'te bulunan DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Gaziantep'teki fabrika patlaması sonucu bir işçinin evine taziye ziyaretinde bulundu. Ekici, olayla ilgili 2 kişinin tutuklanmasını değerlendirerek, tutuklanmalardan önce işçi güvenliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.
DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, patlama sonucu hayatını kaybedenler arasında bulunan Lütfü Çalakan'ın taziye evini ziyaret etti. Burada aile ile görüşen Başkan Ekici, başsağlığı dileyerek olayla ilgili yaşananları dinledi. Genel Başkan Ekici, olayda 7 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Eğer orada o işi bilen bir tane o işin uzmanı olsaydı. Orada tahliye borusunu açmış olsaydı böyle bir patlama olmayacaktı. Buna takdir ilahi demek mümkün değil. Buna söylenecek tek şey var sadece orada yapılan işin denetimsiz, kuralsız bir şekilde ucuza yaptırılmasıdır. İşte bu kazaların altında yatan altında yatan neden bu biz bunu her yerde söylüyoruz. Fakat bunun önlemleri alınmıyor. Gaziantep gibi sanayisi gelişmiş bir yerde 170 bin küsur işçi potansiyeli olan bir yerde iş müfettişliğinin olmaması bunların tamamen keyfiyete bırakılmasının nedenlerindendir. Biz taziyelerinizi dualarınızı paylaşıyoruz diyoruz. Öylede yapıyoruz fakat bu onların ne kadar açılarını dindirecek. Bu tür olayların hemen ardından yetkililer çıkıp 'Sorumlular cezalandırılacaktır' diyor. Bizim aklımızda kalan o insanların ölümüne neden olan insanların cezalandırılması değil, o iş cinayetlerinde yitirdiğimiz canların sayısı aklımızda kalıyor. 2 insanın tutuklanmış olması sanıyorum ki 2 gün sonra yada 5 gün sonra muhakkak ki orada çalışan insanların beceriksizliği nedeniyle suç işçilere atılacak ve sorumlular kurtulacaktır. Bu tutuklanmalar neyi değiştirecek aradan bir iki gün geçtikten sonra o tutuklana insanların kurtulacağını biliyoruz" dedi.
Ekici, cezalardan önce kafaların değiştirilmediği müddetçe bu cinayetlerin devam edeceğine işaret ederek, "Bir iş yapılırken orada kaza olmamasına yönelik gerekli önlemler alınmadığı sürece önemlerin de maliyet unsuru olarak görüldüğü sürece bu ölümler devam edecek. Önce insan sağlığı anlayışı ile hareket edilmelidir" şeklinde konuştu.
(HD-AŞ-Y)

01.02.2013 16:37:11 TSI

Editör: Wan Haber