Koronavirüs salgını ülkemizde can almaya devam ediyor. Virüsten dolayı günlük vefat sayısı 200’ün üzerine çıktı. Gaziantep Belediye Başkanı’ndan ise oldukça ilginç bir açıklama geldi. Şahinbey Belediyesi, koronavirüsten dolayı eşini kaybedenlere 1500 TL, nakdi yardım yapılacağını belirtti.

Mağduriyeti Gidermek İçin

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, koronavirüs salgının halk üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için esnaf ve usta öğrencilere 1500 TL yardım verildiğini belirtti

 Eşini Vefat Edene 1500 TL!

Belediye Başkanı Tahmazoğlu, konuyla ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgınından dolayı eşini kaybedenlere 1500 TL, nakdi yardım yapılacağını belirtti. Bu noktada asıl hedefin vatandaşların yaşamış olduğu mağduriyeti azaltmak olduğunu ifade etti.

Başkan Tahmazoğlu, koronavirüs salgınında eşlerini kaybedenlere 1500 TL nakdi yardım yapılacağını, verilen yardımın asla kayıpların telafisi olamayacağını, vatandaşlara destek olmak ve acıları paylaşmak adına yardımın verildiğini söyledi.

Tüm bunlara ek olarak koronavirüs salgını da ülkemizde yükselişini sürdürüyor. Alınan önlemlere rağmen vaka sayısındaki yükseklik devam ediyor. Ayrıca salgına karşı yeni önlemler alınmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada sokağa çıkma yasağının genişletildiğini 31 Aralık-4 Ocak arasında sokağa çıkma kısıtlaması olacağını açıkladı. Salgına karşı koymak için kalabalık ortamlarda bulunmamaya, maske ve hijyene dikkat edilmesi konusunda uyarılar devam ediyor.

Editör: Wan Haber