Van Valiliği tarafından da desteklenen 'Derin Tutku' isimli sualtı fotoğraf sergisi, Van Kültür Merkezi Sanat Çadırı'nda açıldı. Açılışa Van Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ ve Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma (ÇABA) Derneği üyeleri , dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen ve davetliler katıldı. Van'ın denizini çocuklara sevdirmek için büyü çaba sarf ettiklerini ifade eden Van Valisi Münir Karaloğlu, "Ayşegül Dinçkök hanım efendinin Endonezya'da bin bir meşakatle çektiği fotoğraflardan oluşan sergiyi hep beraber geziyoruz. Van deniz seviyesinden 1640 metre yüksekte bir şehirdir. Vanlılar göl demezler, deniz derler. Kürtçe 'Behra Vane' derler. Onun için Van'ı sahil şehri sayarız. Van'daki çocukların da deniz sever olmasını arzu ediyoruz. Onlar denizi sevsin diye özel çaba sarf ediyoruz. Umarım bu sergi ile Van'daki çocuklar hem denizin altındaki canlıları görüp tanıma şansları olacak hem de denizi sevmiş olacaklar. 2011'de yaşadığımız depremlerden sonra Van'a verdikleri destekleri ile yanımızda oldular. Şu anda da inşaatı devam eden 18 derslikli okul yaptırdılar. Hem Ayşegül hanıma hem de Dinçkök ailesine teşekkür ediyorum” dedi.
 

""

Serginin açılışında bir konuşma yapan Dinçkök ise, "Daha önce bu sergiyi Mardin'de açtık. Mardin'de deniz görmemiş vatandaşlarla bu sergiyi yaptığımda aslında aklımda Van vardı. Fakat yaraların sarılması için biraz zaman gerekliydi. Buraya geldiğimde bambaşka hisle karşılaştım. Çünkü insanlar o kadar güler yüzlü ve o kadar pozitif ki, depremin nerdeyse izi kalmamış. Eminim ki gönüllerde kaldı ama buradaki çocuklara birazcık suyun altındaki huzuru getirmek için geldim. Bir de çocukların hayali hiçbir zaman yok olmasın istiyorum" dedi.
 

Yapılan konuşmaların ardından sanat çadırında sergilenen fotoğraflar davetliler tarafından ilgiyle izlendi. 28 fotoğrafın yer aldığı sergi, 10 gün boyunca Van Kültür Merkezi Sanat Çadırı'nda Van halkının ziyaretine açık olacak.

Editör: Wan Haber