Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren 44 depremzede aile, yaşadıkları sorunların çözümü ve kendilerine konut yapılması için Ankara'ya yürüyecek. 

Van'da 23 Ekim ile 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Van ve Erciş ilçesinde depremzedelerin geçici barınmaları için 34 konteyner kent kuruldu.
 
TOKİ tarafından depremzeler için yapılan konutların teslim edilmesinin ardından da konteyner kentler kademeli olarak kaldırıldı.
 
Ancak depremin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen hala 44 aile konteynerde zor şartlarda yaşamını sürdürüyor. Kiracı oldukları için çekilen kurada isimleri çıkmayan 44 depremzede aile, şimdi sorunlarını giderilmesi ve kendilerine konut yapılması için Ankara'ya yürümeye karar verdi. Çürümeye yüz tutan ve kokmaya başlayan konteynerde yaşamın çekilmez hale geldiğini belirten depremzede Ali Ahi, tek çarelerinin Ankara'ya giderek seslerini duyurmak olduğunu söyledi. 

"YARDIM ELİ BEKLİYORUZ"

Kendilerine uzanacak bir yardım eli bekleyen ve artık kalıcı bir çözüm istediklerini söyleyen konteyner kentte yaşayan depremzedelerin sözcüsü Ali Ahi, "Biz konut sorunumuzun çözümü için açlık grevi de dahil birçok eylem yaptık. Burada yaşayan birçok ailede çalışabilecek kişi yok. Evin yetişkinleri ya hasta ya da çalışamaz raporu olan kişiler. Biz kiralık evlere girsek bile bunun sonu yok. Bizler için en ideali baştan da dediğimiz gibi kalıcı konut. Biz bunu istiyoruz. Sürdürmüş olduğumuz açlık grevini sağlık problemleri nedeniyle durdurduk. Açlık grevinin ardından burada yaşayan birkaç aile ev sahibi oldu. Ama halen burada 44 aile çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Artık son çare olarak sesimizi daha net duyurabilmek için aramızdan seçtiğimiz kişiler ile birlikte Ankara'ya yürüyeceğiz" dedi. Ajanslar

Editör: Wan Haber