Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği stant ve yaptıkları etkinliklerle ilgili bilgi veren AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, “01-07 Mart tarihleri arasının “Deprem Haftası” olması sebebiyle Van AFAD İl Müdürlüğü olarak, ilimiz genelinde çeşitli etkinlikler ile farkındalık oluşturmaya ve etkinliklerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda, YYÜ kampüsünde AFAD Birlik Müdürlüğü Arama ve Kurtarma ekiplerimiz tarafından araç ve malzeme tanıtım standımız ile çeşitli etkinlikler düzenledik. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği, meraklı gözlerle izlediği ve pek çok konuda bilgi sahibi olup, profesyonel ekipmanlarımızı yakından inceleme fırsatı bulduğu YYÜ2deki etkinliğimizde çeşitli broşür, ilan ve pankartlar dağıttık. Bunun yanında fotoğraf sergisi açtık, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) aracı ve malzemelerin tanıtımı, dağcılık malzemelerinin tanıtımı ve kullanım alanları, kurtarma aracı ve içersinde bulunan ekipmanların tanıtımı ile öğrencilerimize uygulamalı olarak ekipmanlarımızın kabiliyetlerini deneme imkânı da sağlanmış olduk. Böylece hem kurumumuzun tanıtımı sağlanırken deprem ve diğer afetler konusunda da öğrencilere “Afet Bilinci” aşılanmasını amaçladık” dedi.

Yine “Deprem Haftası” münasebetiyle Ahmet Yurtsever Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik olarak “Temel Afet Bilinci” eğitimi verildiğini de sözlerine ekleyen Uçar, bu tarz etkinliklerinin hafta içerisinde devam edeceğini ifade etti.

Uçar, “Gerçekleştirdiğimiz eğitimde, depremden önce alınması gereken tedbirlerin yanı sıra deprem esnasında daha az zarar görmek için nasıl hareket edilmesi gerektiğini ve depremden sonra yapılması gerekenler öğrencilere anlatıldı ve bu konuda bilinçlenmeleri amaçlandı. Eğitimin ardından yapılan okul tahliyesinin sürati, ne derece verimli bir eğitim olduğunun en büyük göstergesi oldu. Tüm öğrenciler ve öğrenmenler de gerçekleştirilen eğitimin verimi sebebiyle personelimize teşekkürlerini ifade ettiler. Ayrıca İl genelinde düzenlediğimiz, MEB okullar arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile de bu farkındalığın daha kalıcı hale gelmesi ve öğrencilerin deprem bilincine ulaşmalarına katkı sağlamalıyı amaçladık” diye konuştu.

Editör: Wan Haber