Hakkarili ünlü sanatçı Yılmaz Erdoğan,  Bu yıl 13-Eylülde 3.sü düzenlenecek olan "DELİ EMİN Bisiklet Festivali” kapsamında Van'a geliyor. Önümüzdeki günlerde Van'da olması beklenilen Erdoğan, sevenleri ile buluşacak.

Yılmaz Erdoğan Kimdir?

4 Kasım 1967'de Hakkari'de dünyaya gelen oyuncu, yazar, şair ve yönetmen. Çocukluğu Ankara'da geçti. İlk ve ortaokulu bitirdikten sonra Ankara Aydınlık evler Lisesine devam eden Erdoğan, lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni kazandı.İstanbul'un Koca mustafapaşa semtinde 3 arkadaşının öğrenci evine yerleşti. Eğitim hayatını yarıda bırakarak Ferhan Şensoy'un Nöbetçı Tiyatro kadrosuna katıldı.

İlk kez 1988'de "Olacak O Kadar" adlı televizyon komedi programının senaryo-yazar kadrosunda yer aldı. Tiyatro hayatına Necati Akpınar ile birlikte kurduğu Beşiktaş Kültür Merkezi´nde devam etti.1993 yılında kendi yazdığı ve Demet Akbağ ile baş rollünü paylaştığı "Bir Demet Tiyatro" isimli televizyon dizisinde Mükremin Çıtır karakteriyle ülke çapında tanındı.'Otogargara' ise son olarak yazdığı müzikaldi ve tiyatro severlerin yoğun ilgisiyle 4 yıl kapalı gişe oynadı. Yine kendisinin yazdığı ve oynadığı tek kişilik 'Cebimdeki Kelimeler' oyunu Beşiktaş Kültür Merkezi´nde sahnelendi. Erdoğan'ın ayrıca çok sayıda şiiir kitabı da bulunmaktadır. Senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini paylaştığı Vizontele filmi büyük başarı kazandı. Sadri Alışık Ödülleri en iyi erkek oyuncu , Altın Kelebek Ödülleri en iyi komedi dizisi , AACTA en iyi yardımcı erkek oyuncu , Afife Tiyatro Ödülleri Cevat Fehmi Başkurt özel ödülü gibi birçok sahibidir. 2013 yılında yazıp yönetip oynadığı sinema filmi "Kelebeğin Rüyası" ile yurt dışına açıldı. 2016 yılında ise başrollerinde Zeynep Farah Abdullah, Şükran Ovalı ve Songül Öden'in yer aldığı "Ekşi Elmalar" filmini çekti. Beğenilen filmde kendisi de rol aldı. Erdoğan, 1993-1998 yılları arasında Sanem Oktar ile evli kalmış, 1996 yılında Berfin Erdoğan isimli bir kız evladı dünya gelmiştir. 2006 yılından itibaren Türk sinema ve dizi oyuncusu Belçim Erdoğan ile evli olan sanatçının bu evlilikten 2010 yılında Rodin Erdoğan isimli bir erkek çocuğu vardır.

Editör: Wan Haber