Denizli'de, üç yıl önce iflas eden DEBA Tekstil'den maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamayan işçiler ekmek ve kuru soğan yiyerek bu durumu protesto etti.
Denizli'de 3 yıl önce iflas eden DEBA Tekstil'den maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamayan işçiler eylemlerine devam ediyor. Şimdiye dek birçok kez değişik eylemler yapan işçiler bu defa DEBA Tekstil'in önünde ekmek ve kuru soğan yiyerek durumu protesto ettiler. Kapanan fabrikanın önünde toplanan işçiler yere gazete kağıdı serdi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde yere diz çöken işçiler yanlarında getirdikleri ekmek ve kuru soğanı yemeye başladı. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında eylemlerini bir süre devam ettiren işçiler sonuna kadar direneceklerini söyledi.
İşçiler adına konuşan Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Denizli Şubesi Başkanı Recep Oktay, seslerini duyurabilmek için eylemlerine devam edeceklerini belirterek, "Biz haklarımızı alıncaya kadar her yerde eylemlerimiz devam edecek. Bundan sonraki dönemde değişik yerlerde eylem yapacağız. Bu ay içerisinde Ankara'ya gideceğiz. Cumhuriyet Halk Partisine Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğiz. Kendilerinden yardım isteyeceğiz. 850 işçinin burada aç, sefil, çocuklarını okula gönderemedikleri için çok zor durumda olduklarını söyleyeceğiz" dedi.
Grup daha sonra olaysız dağıldı.
(EV-SK-HO-Y)

02.01.2013 17:35:09 TSI

Editör: Wan Haber