DBP Van İl 4. Olağanüstü Kongresi  Diren Düğün salonunda gerçekleşti. Kongreye DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Herdem Kızılkaya, DBP MYK Üyesi Demir Çelik, Salih Yıldız, DBP PM Üyesi Çimen Altürk,  DBP Van İl Eş Başkanları Caziye Duman, Münir Aras, Barış Anneleri Meclisi Aktivistleri, KJA Bileşenleri, STÖ temsilcileri ve halk katıldı.

Saygı duruşunun ardından divan seçimine gidildi. Divanın belirlenmesinin ardından ilk olarak söz alan DBP MYK Üyesi  Demir Çelik,  “Kürt halkına sesleniyorum, ne zaman, nereye kadar. Kürt özgürlük hareketi kendisiyle birlikte insanlığa umut olmuşken, önemli kazanımlara imza atıp bunu selamlamak varken,  Rojava devrimini engellemek isteyen zilniyet bugün Kuzey Kürdistan’da harekete geçmiştir. Robavalı Kürtler statü sahibi olmasın diye her şeyi yaptılar. Binlerce TIR ile askeri mühimmat gönderdiler. T.C devletinin kendisi IŞİD’e  siyasal, askeri desteği vermiştir. Biz onları Kobane’den tanıyoruz, Ayağa kalkan Kürt halkını yok etmenin hesapları içine girdiler.  Ama sizin kahraman çocuklarınız kahramanca direnerek onların hesabını bozdular. Mezopotamyanın ahlaki, devrimci geleneğini göremediler.  Kürt gençleri Stalingrad gibi destan yazdılar. İşte buna tahammülsüzlük nedeniyle üzerimize geliyorlar. Barış ve Adalet adına 7 Haziran da tarihi bir başarı sağladık. AKP Van’da, Amed’de, Muş’ta tabela partisi haline geldiği için saldırmaya başladı.” Dedi.

6-111.jpg

28 Şubatta Dolmabahçe’de açıklanan 10 maddelik mutabakatı hatırlatan Çelik, “ Umut haline gelen barışı somutlaştırmak istedik. Ama AKP nin derdi bu değildi. Her türlü sorumluluğu yerine getirip barışı Türkiye gündemine taşıyınca özünde barış ve adalet duygusu olmayınca bugün yaşananların kararını verdiler. Savaş  kararı 30 Ağustos 2014 MGK’da alındı. Hiç kimse bu gerçeğe rağmen Kürt Özgürlük Hareketini de, iyi niyetini görmemezlikten gelme hakkına sahip değildir. DAİŞ e karşı operasyon diyenler Kandil’e operasyon yaparak Suruç’u bombalayarak  bu savaşı başlattılar.. Biz savaş politikalarını reddettik ve masanın yeniden kurulması için herşeyi yaptık.r Ancak devlet ve kirli AKP iktidarı 14 yıldır İslamiyeti  istismar eden AKP’nin bu politikalarına ne kadar sessiz kalacağız. Allah var ve  her zaman olduğu gibi mazlumdan yanadır. Sur , abluka altında, Cizre, Gewer, Varto. rArtık yüreğimiz kaldırmıyor alma DEHAK’lar katletme kararı vermişse de öz yönetim, öz kimlik ve özgür önderlik iççin mücadelemize sürdürüyoruz. Bizi karalamak itibarsızlaştırmak devletin uyduğu sahte gerekçelere halklarımız itibar etmiyor. Sorun Hendek sorunu değil mesele Kürt halkının direnişidir. Bu da insanidir, vicdanidir, meşrudur.Kahraman yoldaşlarımız anılarına saygılı olmak her Kürdün tarihi görevidir. Hiçbir Kürt ‘Canım yandı, malım gitti’ hesapları içine girmesin. Direniş Kürt halkına kazandıracaktır.” Dedi.

4-328.jpg

Faaliyet ve Mali raporların okunmasının ardından tek liste ile girilen seçimlerde Caziye Duman ve Ökkeş Kawa Eş Başkanlığa seçilirken, Mesut Keltiş, Nazmiye Acar, Alahattin Dağhan, Alev Taş, Metin Kutas, Ayşegül Abukan, Musa Kadaş, Nesibe Delen, Münir Aras, Nuran Bakır, Emin Şahin, Ahmet Enterli, Özcan Kahraman yönetim kurulu üyesi oldu.

3-408.jpg

5-200.jpg

Editör: Wan Haber