Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i Diyarbakır’da Vali Mustafa Toprak ile birlikte BDP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir çok sıcak bir şekilde karşıladı.

Ziyarette asansörde unutulan ve üzerinde "Hanımefendi'nin hediye valizi" yazan valizler dikkat çekti. Bakanlar ve Davutoğlu daha sonra esnaf ziyaretine çıktı. Davutoğlu'na Baydemir de eşlik etti. Baydemir, kuyumcudan beğendikleri tesbihleri bakanlara hediye etti.

TESPİH HEDİYE ETTİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulucami'de cuma namazını kıldıktan sonra esnaf ziyaretine çıktı. Bakanlara Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de eşilik etti. Baydemir bakanlara kuyumcuda beğendikleri tesbihleri hediye etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Mine Lök Beyaz, Diyarbakır’da sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleri ile Green Paerk Otel’de akşam saatlerinde verilen yemekte bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i, Diyarbakır Havaalanı’nda Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Emniyet Müdürü Recep Güven ve diğer yetkililer karşıladı. Bakan Davutoğlu’na VIP çıkışında kadınlar zılgıtlarla, gençler de ’Diyarbakır seninle gurur duyuyor’ tezahüratları yaparak sevgi gösterisinde bulundu.

Bakan Davutoğlu ve Eker, Sur ilçesindeki Green Park Otel’de sivil toplum temsilcileri ve kanaat önderleri ile toplantıda bir araya geldi. Toplantı, basına kapalı yapıldı.

"HANIMEFENDİ'NİN HEDİYE VALİZİ"

Ziyaret sırasında asansörün önünde unutulan ve üzerlerinde, 'Dışişleri Bakanlığı’ yazısı ve ibaresi ile, ’Hanımefendi’nin hediye valizi’ yazılı 2 adet valiz dikkat çekti. Basın mensupları, bir süre burada bekleyen valizleri görüntülemeye çalışırken gelen bir koruma gazetecilerin görüntü almasını engelleyerek valizleri alıp götürdü. Bakan Davutoğlu’nu havaalanında karşılayan Osman Baydemir ile bir süre VİP salonunda görüştüğü gözlendi.

Editör: Wan Haber