Bir kahvaltı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Van’ın kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlayacak olan fuarın sahiplenmesi gerektiğini söyledi. Güler, “Uzun süredir bu fuarın çalışmasını yapıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında 52 il gezdik. Yaptığımız ziyaretler neticesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın birçok önemli birimlerinin yanında 75 firma fuarımıza katılacaktır” dedi.


Van’da artık uluslar arası fuarların düzenlenmesi gerektiğini belirten Güler, bu konuda herkese büyük görevler düştüğünü söyledi. Sadece Van’da değil bölgede de bu tür fuarların yapılmaya başlandığını dile getiren Güler, “Artık iller ve bölgeler arası rekabet söz konusu. Bu anlamda bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bizde bu konuda söz sahibi olmak istiyoruz. Bu anlamda artık fuarı düzenleyen firmalardan ziyade iller yarışmaya başladı. Biz firma olarak elimizden geleni yapmamıza rağmen bu yetmiyor. Yaptığımız fuarlara Van’daki ilgili kurumların ve halkın ilgi göstermesi gerekiyor. İlimize yönelik olumsuz algıları ortadan kaldırmak için bu fuarlar bir araçtır. Van’ın kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlayacak bu fuarı sahiplenmeliyiz. Van çok önemli bir il. Kalkınmaya çok müsait bir kent. Ama ne hikmetse genelde olumsuzluklarla gündeme geliyor. Bu algıyı kaldırmak içinde üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.


Fuarların en önemli yönünün ziyaretçiler olduğuna dikkat çeken Güler, “Fuarların en önemli meyvesi ziyaretçilerdir. Eğer biz fuara ziyaretçi çekmezsek emeğimizin karşılığını alamayız. Bunun için çok çalıştık. Hiçbir zaman kar amaçlı çalışmadık. Bu kapsamda bölge illerden gelen çiftçilerimizin mazot parasını da bizler karşılayacağız. Ayrıca fuar süresince her saat başı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünden fuar merkezine ücretsiz servislerimiz olacaktır. Bizler ilimizin kalkınması için çaba gösteriyoruz. Bu nedenle Van halkı başta olmak üzere Türkiye’nin bütün illerinde yaşayan halkımızı fuara davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber