Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan soğuk hava Van'da da etkisini sürdürüyor. Özalp ilçesi Yünkuşak köyünde Türk Telekom'a ait radyoling vericilerini besleyen elektrik telleri aşırı fırtınadan dolayı koptu. Arızayı gidermek için bölgeye 6 kişiden oluşan bir ekip sevk edildi. Ekipler, kış şartlarına uygun kar paletli aracı ile radyoling vericisinin bulunduğu dağa tırmandığı sıra paletlerden biri kopunca bölgede mahsur kaldılar. Yetkililere haber vermesiyle telefon trafiği başladı. Bölgenin şartlarından dolayı İl Sağlık Müdürlüğünden kar paletli 'Snowtrack' ambulans talebinde bulundular. Kısa sürede paletli ambulans TIR'a yüklenerek Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile birlikte bölgeye hareket etti. Sarıköy girişinde kar paletli ambulans TIR’dan indirilerek, bölgeye hareket etti. Yoğun tipinin hakim sürdüğü ve eksi 25 derece soğuğa rağmen yaklaşık 45 dakikalık bir zamanda mahsur olan ekiplerinin yanına ulaşıldı.

Bu gün öğlen saatlerinde kar paletli araçları ile bölgeye geldiklerinde 17:30 sıralarında paletlerinin kopmasıyla mahsur kaldıkları söyleyen işçiler, radyolingteki elektrik arızasını onarmak üzere bölgeye geldiklerini ifade ettiler. Paletlerinin kopmasıyla bölgede mahsur kaldıklarını ifade eden işçiler, kendilerini kurtarmaya gelen ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade söylediler.
Donma tehlikesi geçiren ekipler, ambulansa alındıktan sonra köye getirilip burada hazır bekletilen Türk Telekom’a ait araçlarla Van’a götürüldüler. Arıza yapan paletli araç ise havanın düzelmesinin ardından tamiri yapılıp Van’a getirileceği belirtildi.

Editör: Wan Haber