Gazeteci Cüneyt Özdemir'in  sorularını cevaplayan Deva Partisi genel başkanı Ali Babacan, seçimi kazanması halinde yapacağı İlk icraat sorusuna şu şekilde cevap verdi. Gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında Canlı yayın konuğu olan Babacan “Yarın seçim oldu ve Siz kazandınız ilk olarak ne yaparsınız?” şeklinde yöneltilen soruya şöyle cevap verdi:

İlk İşimiz Düşünce Suçlularını Serbest Bırakmak

Ülkenin en kritik problemlerinden bir tanesi özgürlük. Bu özgürlük atmosferini oluşturmak tamamen siyasi irade meselesi. Bir Parmak çıtlatmak kadar. “Ey basın!  artık size karışmayacağız. Bu kadar basit. Dedi.

“Hemen, yalnızca düşünce suçu nedeniyle cezaevlerinde kim var kim yoksa ilk işimiz odur. Meclisin ilk günü 1. Madde düşünce suçlularını bırakın. Hapislerden çıksın insanlar, onu görsünler ki başkaları Özgür düşünmeye başlasın.” Dedi

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in yayındaki en ilginç sorularından biri de babacanın AK Parti içinde eleştirdiği konular üzerine “Madem İşler kötü gidiyordu çıkıp konuşmadınız,  2012 yılında neden sustunuz?” oldu.  Babacan’da Bu soruya çalışma etiğinden dolayı diyerek “Aile içi meseleleri dışarıya yansıtmadık.” Dedi.

Cüneyt Özdemir sordu Ali Babacan yanıtladı

Cüneyt Özdemir'den Ali Babacan'ı Terleten Soru

Deva Partisi genel başkanı Ali Babacan, Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında gündemi değerlendirdi. Özdemir’in Erdoğan sorusu ise Babacanı terletti. Deva Partisi genel başkanı Ali Babacan gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Sağlık Bakanı Fahrettin kocanın başarılı olduğu yönündeki açıklamaları üzerine Cüneyt Özdemir Sağlık Bakanlığı’nı atayan ismin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlattı. Bugün hükümete yönelik en ağır eleştirileri yapan Ahmet Davutoğlu’nu da atayan ismin de yine Erdoğan olduğunu söyleyen Cüneyt Özdemir, Babacan’a “Peki ne değişti?”  sorusunu sordu.

Görev talep etmediğini, tüm atamaların bilgisi dışında yapıldığını söyleyen Ali Babacan, kimseye minnet borcu olmadığını da dile getirdi.

Editör: Wan Haber