1 Haziran'dan itibaren başlayan yeni normalleşme sürecinde kendileri için herhangi bir karar çıkmamasına isyan eden müzisyenlere ünlü isimlerden destek yağdı. Bu süreçte sahneye çıkamadıkları için isyan eden ünlü isimlere ise gazeteci Cüneyt Özdemir'den tepki çeken bir çağrı geldi. Sahneye çıkamadıkları için isyan eden sanatçılara 'Homurdanmak yerine canlı yayına çıkın' ifadelerini kullanan Özdemir, gelen tepkiler üzerine bu paylaşımını silerek özür diledi. 

Yaptığı Paylaşım Tepki Çekti
Yeni normalleşme döneminde uzun ir süredir çalışmalarına ara veren müzisyenler ile ilgili herhangi bir karar çıkmaması tepkilere sebep oldu. Eğlence sektöründen ekmek parası kazanan müzisyenlerin ve bu sektörde çalışan herkesin mağdur olduğuna dair binlerce paylaşım yapıldı. Tepkilerin büyük bir kısmı ünlü sanatçılardan geldi. Yine bu süreçte hemen hemen 1.5 yıldır işsiz olan ünlü isimler de kendileri ile ilgili herhangi bir açılma olmadığını görünce sosyal medya hesaplarından isyan bayrağını çekti. Ünlü sanatçıların bu tepkileri üzerine paylaşım yapan gazeteci Cüneyt Özdemir, 'Müzisyenler ve sanatçıların yasak isyanını canlı yayında konuşuyoruz. Sanatçı dostlarımız homurdanmak yerine buyurun yayına bağlanın ve derdinizi anlatın' dedi. Özdemir'in bu ifadeleri tepki topladı.

Canlı Yayında Özür Diledi
Cüneyt Özdemir'in kullandığı 'Homurdanmak' ifadesini gören Behzat Uygur, Fırat Tanış ve Atilla Taş gibi ünlü isimler sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi. Gelen tepkiler üzerine yaptığı paylaşımı silen Özdemir ise canlı yayın açarak özür diledi.

Cüneyt Özdemir Kimdir?
8 Şubat 1970 yılında Ankara'da dünyaya gelen gazeteci Cüneyt Özdemir, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü'nü bitirdi. 1990 yılında gazetecilik hayatına ofis boy olarak başladı. 1992 yılında ise başarılı gazeteci Mehmet Ali Birand'ın yanında 32. Gün haber programında muhabir olarak çalışmaya başladı. Genel yayın yönetmenliği dahil çok sayıda görevde bulundu. ATV'de kısa süreli bir çalışma hayatı oldu ve burada çalıştığı dönemde Cüneyt'in Büyüteci isimli programı hazırladı. Yaklaşık bir yıl kadar Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı adlı programın yönetmenliğini üstlendi. Ardından tekrar 32. Gün programına geri döndü. 1996 yılında ise uluslararası savaş muhabirliği yapmaya başladı. Bu süreçte Lübnan- İsrail sınırında, İsrail-Hizbullah çatışmalarını yerinde takip etti. Özdemir, bombalanan mülteci kampının görüntülerini dünyaya ulaştıran ilk TV gazetecilerinden biridir. 1997 yılında ise Taliban'ın ele geçirdiği Afganistan'ın başkenti Kabil'e ilk giren gazeteciler arasındaydı. 1999 yılında CNN Türk haber kanalını kuran 5 kişilik ekibin içinde yer aldı. 2000 yılında ise TV hayatında canlı yayın rekoruna imza attı. Özdemir, dünyanın dört bir tarafından yapılan 'Millenium Kutlamaları'nı 25 saat 30 dakika 196 ayrı ülkeye bağlanarak canlı yayında anlattı. Bu yayın, Türk televizyonlarında yapılan en uzun ve en çok yere bağlanılan canlı yayın rekoru olarak kayıtlara geçti. Yine 20000 yılında 5N1K isimli güncel haber ve araştırmacılık programını hazırlamaya başladı. Bu programı bir dönem Soner Yalçın'la beraber daha sonra ise tek başına sundu. 2014 yılından itibaren Kanal D Ana Haber Bülteni'ni sunmaya başladı. 2015 yılında ise sunuculuk görevinden ayrıldı ve 5N1K adlı programına devam edeceğini fakat artık haber sunmayacağını duyurdu. Evli ve bir çocuk babası olan Özdemir'in çok sayıda kitabı bulunmaktadır.
Canlihaber

Editör: Wan Haber