Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Van-Bahçesaray karayolunda geceli gündüzlü sürdürülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Van merkez ve Bahçesaray tarafından 12 iş makinesi ile açık tutulan yolda genişletme çalışmaları sürüyor. Kar kalınlığının yer yer 8 metreyi geçtiği yolda yapılan çalışmaları yerinde takip eden Karayolları 11. Van Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş ve beraberindeki Bahçesaray Belediye Başkanı Hayati Orhan, personele de moral ve çığ tehlikesine karşı ikazda bulundu. 2985 rakımlı Karabet Geçidi’nden ilçe merkezine doğru gidilen yol güzergahında çığ tehlikesi bulunması nedeniyle personelden dikkatli olmalarını isteyen Müdür Gülhaş, yolun 94. kilometresinde yol genişletme çalışmalarının iki ekip halinde devam ettiğini söyledi. Gülhaş, “12 iş makinesi ile karla mücadele çalışmamız devam etmektedir. 2005 yılında bu yolda yapılan çalışmalar sonucunda 24 saat esasına göre ekiplerimiz canla başla çalışıyorlar. Ekibimize yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Çalıştığımız mevki çığ bölgesi olduğu bir mevki. Çığ tehlikesi her zaman var. Ekiplerimizi sürekleri çığ tehlikesine karşı uyarıyoruz. Bu yolda tipi olmadığı takdirde çalışmalarımız gece gündüz devam etmektedir. Yolu açık tutmak için 24 saat boyunca ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları ekiplerimiz mesai kavramını gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor. İlk defa şubat ayında yol açılmıştır. Açık tutmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.


Bahçesaray Belediye Başkanı Hayati Orhan ise, çalışanlara teşekkür ederek, “Ekipler çok güzel çalışıyorlar. Bu bölgede çığ tehlikesi var ama canla başla çalışılıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa şubat ayında bu yol açıldı” dedi.

""
İlçenin Van merkezle ulaşımını sağlayan 110 kilometrelik yolun 44 kilometresi, coğrafi şartlar ve çetin kış koşulları dolayısıyla yılın 8 ayı ulaşıma kapanıyor. İlçe halkı, ulaşımını bu süre zarfında Van-Tatvan-Hizan güzergahı olan 245 kilometrelik yoldan sağlıyor. Her yıl mayıs ya da haziran aylarında açılabilen Bahçesaray-Van yolu, geçen sene 20 Mart'ta açılmıştı. Van-Bahçesaray yolu, 2985 rakımlı Karabet Geçidi’ndeki yol genişletme çalışmaları sayesinde bu yıl şubat ayında açıldı.

Editör: Wan Haber