Parlamentoda 2021 senesi merkezi yönetim Bütçe Kanunu teklifi ile ilgili görüşmelere başlandı. Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay parlamentoda başlayan 2021 senesi merkezi yönetim Bütçe Kanunu teklifi görüşmeleri ile ilgili söz aldı.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay “Özellikle de son dönemlerde gerek sosyal açıdan değişik kesimleri ile gerçekleştirilen geniş katılımlı istişareler neticesi olarak geliştirilmekte olan gerekse de yeni ekonomi paketlerinde öngörülen çeşitli politikaların uygulanması ile Enflasyonun kalıcı bir şekilde düşük ve tek haneli seviyelere indirilmesi temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır.” Dedi.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın konuşmalarından satır başları şöyle;

“2021 senesini pozitif bir büyüme şeklinde kapatmayı düşünüyoruz. 2021 senesinde büyümenin özellikle de yurt dışı ve yurt içi talep arasında dengeli bir şekilde ilerleme sergilemesini ve ekonomimizin en az yüzde 5,8 oranında büyümesini amaçlıyoruz. Dedi.

Enflasyonu Tek Haneye İndirgemek Temel Amacımızdır

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Özellikle de yapmış olduğu açıklamaların çoğunu ekonomi ile ilgili problemleri ayırdı. Özellikle de 2020 senesinin kapatılıp 2021 senesinde geçiş yaparken Türkiye’nin en büyük baş belası olarak da bilinen işsizlik ve bunun neticesi olarak meydana gelen enflasyon rakamlarının tek haneye düşürülmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve bunun Türkiye’nin milli bir meselesi olduğunu dile getirdi.

Destek Tutarı 562 Milyar Liraya Ulaştı

Fuat Oktay, yapmış olduğu açıklamada Özellikle de Kasım ayından beri koronavirüsü salgını bağlamında ekonomiyi desteklemek maksadıyla atılmış olan pozitif adımların büyüklüğü ve meblağ olarak tutarı 562 milyar liraya ulaşmıştır.” Dedi.

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son birkaç gün içerisinde Özellikle de Türkiye’nin ekonomi ve yargı konuları ile ilgili adeta yeni reform hareketlerini açacağını söylemişti. Bunun üzerine Özellikle de son birkaç gün içerisinde Türkiye Cumhuriyeti devletinde 7 milyonu Aşkın vatandaş asgari ücreti ne kadar olacağı konusunu merakla izlemektedir.

Editör: Wan Haber