Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

İZMİR DEPREMİ

Dün İzmir'de yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralananlara acil şifalar diliyorum 26 vefatımız, 885 yaralımız, 15 yoğun bakımda olan hastamız var. İzmir’e ve depremi hisseden tüm şehirlerimize geçmiş olsun diyorum. Depremin olmasının ardından hep birlikte İzmirli kardeşlerimizin yardımına koştuk. Yardım faaliyetleri eksiksiz yerine getirilmektedir. Deprem anından itibaren bakan, milletvekili, tüm kurumlarımız, Kızılayımız, AFAD'ımız, hep birlikte İzmirli kardeşlerimizin imdadına koştuk. İzmir'deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza inşallah en kısa sürede yenilerini yapıp teslim edeceğiz.

"VAN BUGÜN BİR KEZ DAHA BİZİ BAĞRINA BASTI"

Yüce gönlü hiçbir zaman pas tutmayan Van bugün bir kez daha bizi bağrına bastı. Biz de Van’ın her zaman yanında olduk. Van’a en iyi hizmetleri vermek için çalıştık. AK Parti 7. Olağan Kongresi’nin bu kritik dönemde önemli bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Van’ın desteğinin hayati bir önem taşıdığını düşünüyorum. Kuruluşundan bugün teşkilatımıza görev almış tüm kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

"AK PARTİ'NİN VAN'DA DAHA GÜÇLÜ OLMASI LAZIM"

Kente yapılan yatırımları tek tek sıralayan Erdoğan, yeni yatırımlar için de şu ifadeleri konuştu: “Ak Parti’nin Van’da çok daha güçlü olması lazım. AK Parti’nin gücü sizinle kurduğumuz gönül bağından gelir. Yapmamız gereken yılın 365 günü, günün 24 saati Vanlılar’ın gönlüne girmek için çalışmaktır.”

VAN’DA ÜYE SAYISI ARTMALI

"Türkiye genelinde büyük bir üye kampanyası yürütüyoruz. Halihazırda ülke genelindeki üye kayıt sayımız 11 milyonu geçti. Böyle bir parti yok, sadece AK Parti var. Van’daki üye sayımızın da diğer şehirlere örnek olacak bir noktaya çıkmasını bekliyorum. Bu konuda il ve ilçe teşkilatlarımıza güveniyorum.” 
 

"VAN KADİR KIYMET UNUTMAZ"

"Yaklaşık 1,5 yıllık hasretin ardından Van’ı ve ilçelerini selamlıyorum. Tüm ilçelerindeki kardeşlerimi kalpten selamlıyorum. Sizlerle bir kez daha buluşmayı nasip ettiği için Rabbime hamd-u senalar ediyorum. Şairlerin övmeye doyamadığı, Anadolu kapılarının açılmasına ecdadımızla omuz omuza yürüyen Van’ı özlemişiz. Van kadri kıymet bilenlerin kadrini kıymetini unutmaz. Biz de Van’ın hem kalkınma gayretlerinde hemde yaşadığı felaketlerde hep yanında olduk. AK Parti olarak Van’a en iyi hizmetleri vermek için çalıştık, çabaladık. Bundan sonra da Van’ı yeni yatırımlarla, projelerle, yeni hizmetlerle buluşturacağız. Ülkemizin içerisinden geçtiği bu süreçte AK Parti 7. Olağan Kongresinin kritik bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Bu dönemde Van’dan çok daha fazla destek bekliyorum"

Editör: Wan Haber