Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da toplu açılış töreninde konuştu.
Güneydoğu'da yaşanan olaylara değinen Erdoğan çözüm sürecinin geleceğiyle ilgili; ''Devlet içinde devlet olmaz. Çözüm Süreci'nden önce uyardık akıllı olun yanlış yapmayın dedik. Çözüm Süreci'ne saygı duymadılar ve süreç artık buzluğa kaldırılmıştır'' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"ÇÖZÜM SÜRECİ BUZLUĞA KALDIRILMIŞTIR"

Çözüm Süreci'nden önce uyardık akıllı olun yanlış yapmayın dedik. Benim Kürt kardeşlerime sokağa dökülün diyor ve 52 tane Kürt vatandaşımız ölüyor, ölen de öldüren de Kürt. Bu ülkeyi malesef birbirine düşman ettiler. Çözüm Süreci'ne saygı duymadılar ve süreç artık buzluğa kaldırılmıştır. 

"BUNLAR SAHTEKAR, CAMBAZ!"

Devlet içinde devlet olmaz sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır, paralel devlet diye bir şey yok bunlar sahtekar bunlar cambaz. Onlar başörtülü kardeşlerimizi seçimde Güneydoğu'da terör örgütü ile sırt sırta getirdiler. Ne yaparsanız yapın kaçamayacaksınız, bunların inlerine girdik, girmeye devam edeceğiz. Dünya şöyle ya da böyle diyor bunun bir anlamı yok. Bizim için Allah ne diyor bunun önemi var.

"YENİ BİR GÜNEYDOĞU İNŞA EDİLECEK"

Sur'da operasyonlar bitti ama rehavete kapılmak yok, mücadele devam edecek. Milletimiz tarih boyunca pek çok cephede mücadele etmek zorunda kalmıştır, işimiz hiçbir zaman kolay olmamıştır. Buradan Güneydoğu'ya sesleniyorum: tüm yeraltı sistemleri yapılacak ve o 4 vilayetimizde tüm çevre düzenlemeleri inşallah yapılacaktır. Güneydoğu'da hükümetimiz bütün memurlarını görevlendirdi, yeni bir Güneydoğu inşa eilecek hiç şüpheniz olmasın.

Editör: Wan Haber