Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Türkiye Uzay Ajansının kuruluşuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ni iptal için Anayasa Mahkemesine gittiğini hatırlatarak, "Kendileri tuğla üstüne tuğla koymazlar. Hiçbir esere, projeye imza atmazlar. Yapanları engellemek için de eskiden beri Anayasa Mahkemesinin önünde nöbet tutarlar" dedi. 

Bölücü terör örgütünün hemen harekete geçip, o çukur eylemleriyle onlardaki belediyelerin makineleriyle, iş makineleriyle açılan kanallar, çukurlarla maalesef ülkemizin bilhassa Güneydoğu Anadolusu mahfedildi. Rezil edildi ve biz kayyum olayını hukuk çerçevesinde yargı vasıtasıyla devreye soktuk. Devletin gönderdiği parayı Kandil'e gönderenlerle yola devam edecek halimiz yoktu. Ve şimdi aramızda Diyarbakır'dan gelen çiftçi kardeşlerim vardır, Diyarbakır'da İstanbul gibi, Ankara gibi bakıyorum, belki İstanbul'da, Ankara'da bile yok. 4 gidiş, 4 geliş. Yan yollar, bakıyorsunuz kafeteryalar vesaire. Gençlik oralarda.

Aynı şekilde Van, Ağrı, Şırnak, yükselen binalar. Hepsi. Hakkari, yükselen binalar. Bunların hepsi sağ olsun bu kayyumlarımız vasıtasıyla ele alındı, yapıldı, konutlar bir bir bitiyor ve sahiplerine teslim ediliyor. Diyarbakır'da bir Dicle boyuna bakıyorsunuz, orada piknik alanları vesaire, bunlar benim vatandaşımın, orada yaşayan tüm halkımın ve mutluluk içerinde evlatlarıyla bir yaşam sürecini elde etme imkanını onlara sağladık. İşte bu ayrımcılık değil, ayrımcılık ne?" dedi. (İHA)

Editör: Wan Haber