Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 48. Muhtarlar Buluşması'nda konuşu. AİHM'in "Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın" kararına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz sırça köşkünüzde dilediğini kararı alın biz milletimizin bekası için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz" dedi. Gezi olayları üzerinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da cevap veren Erdoğan, "Gezi olayları CHP'nin başındaki zatın kendisi gibi bir projeydi. Bu projenin adı Türkiye'nin ayaklarına pranga vurma, milletimizin kutlu yürüyüşünü engelleme ihanetidir. Gezi'yi övenler, gizli veya açık PKK'yı da över, FETÖ'ye de destek verir" ifadelerini kullandı. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları...

"Türk demokrasinin hakir görülmesine bakmayın. AİHM dün ülkemiz aleyhine bir karar açıklamış. Neymiş? Türkiye, terör örgütü PKK ile iltisaklı bir partinin eski genel başkanının yargılandığı davada özgürlük, güvenlik ve seçim hakkını ihlal etmiş. Peki siz AB organlarından herhangi birinin, aynı zatın 6-8 Ekim olayları sırasında insanları, tamamı yalan olan beyanlarla galeyana getirip 50 masumun sokaklarda vahşice katledilmesine yol açması konusunda herhangi bir beyanını duydunuz mu?

Elinde Yasin Börü'nün kanı bulunan biri için gösterilen çaba acaba bu çocuklar için gösterildi mi. AB'nin hangi şehrine giderseniz gidin PKK yandaşları elini kolunu sallayarak gidiyor ve vatandaşlarımıza nefes aldırmıyorlar.

Türkiye'de darbeye teşebbüs eden FETÖ'cüleri baş tacı eden hiçbir ülkenin, hiçbir kurumun demokrasinin adını ağzına almaya hakkı yoktur. Bunun adı terör perestliktir terörist seviciliktir. Burada Avrupalı dostlarımızı ikaz ediyorum o çok sevdiğiniz teröristler, çıkarlarına dokunduğunuz gün sadece nefretlerini değil silahlarını da size çevireceklerdir. Siz varın kendi sırça köşklerinizde dilediğiniz kararları alın biz demokratik hukuk devleti vasfımızdan asla taviz vermeden ülkemizin milletimizin bekası için ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz.

Avrupa Birliği'nin bizatihi kendisinin terör örgütü olarak kabul ettiği, hayata gözlerini açmamış çocuktan 80 yaşındaki ihtiyara kadar her yaştan on binlerce insanın katili PKK'ya verilen desteği, bu zalimlerin kurbanlarından esirgeyenleri hiçbir zaman ciddiye alamayız. Sonuç olarak diyoruz siz sırça köşkünüzde dilediğini kararı alın biz milletimizini bekası için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz.

OSMAN KAVALA
Gezi olayları tıpkı CHP'nin başındaki zatın kendisi gibi bir projeydi. Dün Gezi olaylarını öven Gezi'ci vandalları yücelten bunun üzerinden bizi itham eden zırvalar beyan etmiş. Gezi olaylarında teröristlerin finans kaynağı olan bir kişi şu anda içeride onun arkasında meşhur Macar Yahudisi Soros var. Bu adam dünyada milletleri bölmekle adeta birilerini görevlendiren parası bol birisi. Türkiye'deki temsilcisi de aynı şekilde babadan zengin bu imkanlarını bu ülkeyi parçalayıp bölen terör eylemlerine karşı her türlü desteği veren kişi şimdi içeride. Suçu olmayanı niçin kalksın da yargımız içeri alsın? Bay Kemal bunların hepsi akademisyen diyor davet etseydiniz onlar zaten gelirdi diyor.

CAN DÜNDAR
Senin o beyefendi dediklerinden bir tanesi de köşe yazarıydı 5 yıl 10 aya mahkum oldu yargı onu cezaevine göndermedi tutuksuz devamını sağladı ne yaptı kaçıp Almanya'ya gitti şimdi Almanya'da Türkiye'nin aleyhinde her türlü kampanyayı yapıyor. Oradaki kampanyaları o idare ediyor. Bu adam mahkum edilmiş bir adam. Mahkum edilmiş bir adamı yargı boş buldu serbest bıraktı o da kaçıp gitti.

GEZİYİ ÖVEN PKK'YI DA DESTEKLER
Gezi'yi övenler devletin otobüslerini yakıp yıkanlar bunlar değil miydi? Bunlara eyvallah mı edeceğiz? Orada ağaçlar sökülmüş Türkiye'nin tarihinde bizim gibi fidan ağaç dikme noktasında yarışa girecek hiçbir siyasi parti bugüne kadar olmamıştır. Milyonlarca başbakanlığımda da belediye başkanlığımda da bu ülkede fidanlar diktik ağaçlar diktik bunlar şimdi milyarlara yürüdü. Gezi'yi övenler PKK'yı da över destek verir. FETÖ'ye de destek verir. Utanmadan gazilerin yanında biz varız diyor. Sen hangi gazinin yanındasın ya?

EKONOMİ
Ekonomi yeniden toparlanmaya başlayınca meseleyi başka taraflara çelmeye baladılar Türkiye buğday ithal ediyormuş. Dürüst ol. Bunu duyan da milletin buğday ve un yokluğundan fırınların önünde kuyruk olduğunu sanacak. Türkiye yılda ortalama 21 milyon ton buğday üreten 19 milyon ton buğday tüketen bir ülkedir. Buğday ithalatımız var hem de oldukça yüksek miktarda var. Üretimimiz tüketimimizi fazlasıyla karşıladığına göre niye ithal ediyoruz. Tabii ki un makarna bisküvi irmik bulgur gibi mamul maddelere dönüştürüp dışarıya satmak üzere ithal ediyoruz. İhracat yapıyoruz. Bundan dolayı yapılıyor.''

Solculuğu ağızlarında düşürmezler ama hepsi faşisttirler. Okuma yazma bilmeyenle benim durumun aynı olabilir miyim diyorlar. Bunu diyecek kadar ileri giderleri. Bu zihniyete milletimiz cevabını verdi. 

EZAN EVRENSELDİR
Allahuekber evrenseldir. Ezan evrenseldir. Türkiye'de de Allahuekber Malezya'da da Arabistan'da dünyanın neresine gidersen git namaz vakti girdi bunu anlarsın.

''KURUDA VE FAİZDE İBRE  AŞAĞIYA DOĞRU''
Döviz kuru faizde ibre sürekli aşağıya doğru iniyor. Ekonomimizin geleceğinden ümitli olmak için gereken her türlü sebebe sahibiz. Siyasette muhalefet anlayışımızın değişmesi gerekiyor.

''YERLİLİK VE MİLLİLİK HASSASİYETİMİZ''
Defalarca talimat vermiş olmamıza rağmen eş değer ürünler arasında hala yabancı menşeli olanların tercih edilebiliyor olmasına tahammülümüz kalmamıştır. Konumu ne olursa olsun, bizim yerlilik ve millilik hassasiyetimizi paylaşmayan hiç kimseyle yol yürümeye devam etmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum.

"STOKLARIN YAPILDIĞI DEPOLARI BASACAĞIZ''
Patatesleri soğanı stokluyorsunuz dedim bundan sonra aldığımız ihbarlar sebebiyle bütün bu stokların yapıldığı depoları basacağız. Kimse benim halkıma pahalı ürün yedirme hakkına sahip değildir. Ondan sonra 'hastalıklı çürüdü' diyorlar. Sen çürüttün bunlar havasız kalırsa tabii ki çürüyecek.''(İnternet Haber)

Editör: Wan Haber