WanHaber.com - Haber Merkezi
 
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Zafer Çubukçu, Van’da bir dizi programlara katıldı.
 
İl Gençlik Kolları Eyüp Acar ve yönetimi tarafından havaalanında karşılanan Zafer Çubukçu ve beraberindekiler, Van’da çeşitli ziyaret ve programlara katıldıktan sonra Milletvekili Mustafa Bilici’nin de bulunduğu iftar programına katıldılar.
 
Genel Başkan Zafer Çubukçu iftar buluşmasında yaptığı konuşmasında şunları söyledi “. Asıl gençlik bugün şimdi Van gölünün kenarında beraber iftar eden gençliktir. Peki şimdi hepimiz elimize bir taş alsak, önümüze gelen arabayı yakarsak, herkes bizden bahsederdi. Türkiye’ye üçüncü boğaz köprüsü yapılacak dendi. 90’lı yıllarda ikinci  köprüye itiraz edenlerin aynıları şimdi üçüncü köprüye itiraz ediyorlar. Biz yeni köprüler yaparak insanların daha rahat bir ulaşım sağlamasını istiyorduk. Bir gün uyandık bir baktık ki Mısırda binlerce insan katledilirken, sesleri dahi çıkmıyordu. Bu insanlar o kadar iyi insanlardı ki kendi polislerine demir bilyeyi sapanlarla atıyorlardı. TOMA’lara molotof atıyorlardı. Suriye ve Mısırda ki olaylarda bu iyi insanları ilgilendirmiyordu. Artık şehit haberleri gelmiyordu. Silah sesleri duyulmuyordu. Gençlerin kanı akmıyordu. Akmadığı için de kimse bundan çıkar elde edemiyordu. Daha ileriye giderek IMF’ye olan borcumuz da kapanıyordu. Hatta gerekirse harçlık filan da veririz diyorduk. Buda birilerinin zoruna gidiyordu. Bu oyunu Başbakan nasıl bozdu biliyor musunuz. İstanbul’a ayak basarak havaalanında konuşma yaptığı an bu oyunu bozdu. Ben gençliğim ile ne kadar övünsem azdır. Siz bu başbakanın gençliğisiniz. İnşallah Van da kesintiye uğrayan AK Partili Belediyeciliği de geri getireceğiz” dedi.
 
Milletvekili Mustafa Bilici yaptığı konuşmada şunları söyledi ”Van’da TÜİK verilerine göre yaş ortalamamız 18 olarak açıklandı. Demek ki ilimiz genç bir nufusa sahip. Bu gün burada ki kalabalığı görünce yarınlarla ilgili umudumuz daha da arttı. AK Parti öncesinde dini yaşamak isteyenlere irtiacı damgası, dilini konuşanlara da terörist muamelesi yapılıyordu. Ben Kürdüm diyen vatandaşlarımız sorgusuz sualsiz cezaevine atılıyordu. Neyse ki AK Kadrolara ülkede huzur sağladı, istikrarı sağladı. Kıymetli arkadaşlar başbakanımız seçilme yaşını biliyorsunuz ki 25’e indirdi. Şimdi de daha da ötesini diyoruz ve seçilme yaşını 18’e indirme yönünde çalışmaların mevcut olduğunu söylüyoruz. Çözüm süreci ile birlikte ülkemizde barış sürecini yaşıyoruz. İnşallah bu süreç kesintiye uğramadan sonuna kadar gidecektir. Artık insanlar ölmeyecek, analar ağlamayacak, babalar gözyaşlarını içlerine akıtmayacaklar. Bu süreçte siz gençlere de çok büyük işler düşüyor” dedi
 
İl Başkanı Abdullah ARAS konuşmasında şunları söyledi “Allah’ın izni ile bu gençlikle biz büyükşehir belediyesini alacağız. Bizi gençleri ile kıyaslayan siyasi partilere buradaki tablo yeterli cevabı vermiştir” dedi.
 
""
 
İl Gençlik Kolları Başkanı M Eyyüp Acar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi” bizleri bu mübarek günde bir araya getiren rabbime şükürler olsun özgürlükleri için hama da humus da Şam da mısırda Adeviye meydanında Filistin de Gazze de direnen genç kardeşlerime selam olsun biz bu yola çıkarken gençleri yedek kulübesinde değil ilk on birde görmek istiysen bir liderle yola çıktık biz genel başkanımız açtığı yoldan hızla ilerliyecek bir ekip oluşturmak istedik ve Allah şükürler olsun ki böyle bir teşkilata sahibiz.  Ben ve teşkilatım yaptıkları ve içraatları ile tarihe geçecek bir dünya liderin ekibinde olmanın gurunu mutluğunu yaşıyoruz ve Allah’a Hamd ediyoruz son altı aydır anne yüreğinin yanmaması bu ülkede bazılarının hoşuna gitmiyor ki 2 milyar 711 milyon 637 bin dikilen fidanı görmezden gelip üç beş adet ağacın peşine düştüler.  Üç beş adet ağacın kesimine ayaklananlar 30 yıldır bu ülkede akan kardeş kanını görmediler yada gören körler duyan sağırlar oldular ama bu ülke bu süreçe desteğini elini taşın altına değil gövdesini taşın altına koyan bir lideri gördü samimiyetine inandı ve üç beş çapulcuya yedirmedi ve darbe isteyenlere demokrasinin darbelerle değil sandıkla olacağını gösterdi. Genel başkanımızın ve başbakanımızın her fırsata dik duruşu ile dünya kamuoyuna gösterdiği zulme alkış tutmayan, zalime boyun eğmeyen tavırını bizde göstermeliyiz mısır da Suriye de ve tüm Müslüman coğrafyasında özgürlükleri için mücadele eden kardeşlerimizin zafere ulaşması için bu mübarek günlerde sizlerde ellerinizi sema ya açarak yüce rabbimizden onlar için dua etmenizi talep ediyorum kardeşlerim hepinizi saygı sevgi ve muhabbet ile selamlıyorum rabbim yar ve yardımcınız olsun” dedi.
Editör: Wan Haber