Olay sonrasında gözler talihsiz Kader'in, Edirne Keşan'da askerlik yapan eşi Mehmet Atak'a çevrildi. Atak, eşi Kader'in ölümünü hafta sonu çarşı iznine çıktığında internete girip gazetelere bakarken öğrendiğini söyledi.

"EŞİMİN ÖLÜMÜNÜ İNTERNETTEN ÖĞRENDİM"
Vatan Gazetesi'nde yer alan habare göre, iki aylık asker Mehmet Atak, Edirne-Siirt yolculuğu sırasında eşinin ölümüyle ilgili şunları söyledi:

"Kader'le birbirimizi çok severek evlendik. Yaşı küçük olduğu için bir süre imam nikahıyla yaşadık. İki aydır Edirne'de askerlik yapıyorum. Kader ikinci çocuğumuza hamile kaldı, bebeğe 6 aylık hamileyken erken doğum riski nedeniyle Elazığ'da hastanede tedavi gördü, taburcu olunca 1 ay evde yattı. İyileşince ben askere gittim. 2 aylık süreçte Kader erken doğum yapmış ve bebeğimizi kaybetmiş.

AĞABEYİM HAYATTA OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Askerde olduğum için ailem haber vermedi durumu. Hafta sonu çarşı iznine çıktım, internetten gazetedeki, Kader'le ilgili haberi gördüm. İnanamadım, başka gazetelere baktım, internetteki diğer haberleri görünce Kader'in eşim Kader olduğunu anladım. Ağabeyimi aradım, bana 'Öyle bir şey yok. Kader hayatta' dedi. Cevaptan tatmin olmadım, ısrar edince gerçeği söylemek zorunda kaldılar. Kader, bebeğimizi kaybettikten sonra aklını yitirmiş, bunalıma girmiş. Ama bunu hiç belli etmedi. Her gece telefonla konuşuyorduk, şakalaşıyorduk. En son konuşmamızda 'Kendine iyi bak' dedi bana. İntihar edecek ruh hali yoktu. Evde kimsenin olmadığı bir akşam öldürmüş kendini. Kader'in ölümünden şüphelendiğimiz kimse yok. Sevenler hep ayrılırmış, yanında olsaydım böyle olmayacaktı."

KADER, 21 TEMMUZ 2000 DOĞUMLU GÖRÜNÜYOR
Nüfus cüzdanındaki doğum tarihi 21 Temmuz 2000 olan Kader Erten'in eşinin ailesi ise verdikleri ifadede, gelinlerinin nüfusa geç kaydettirildiğini savunarak, "Geçen yıl onun gerçek yaşını belirlemek için test yaptılar. Halen mahkemesi sürüyor" dedi.

BAKANLIK DURUMA EL KOYDU
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kader Erten ölümüyle ilgili devreye girdi. Bakan İslam'ın talimatı üzerine Aile Sosyal Politikalar Siirt İl Müdürü Hıfzullah Canpolat, dün sabah saatlerinde köye gitti.

Polat, gerek görülmesi halinde Kader Erten'in 1.5 yaşındaki oğlu devlet korumasına alınacak. Yapılan incelemede Erten'in 1.5 yaşındaki oğlunun da henüz nüfusa geçirilmediği belirlendi. Siirt Valisi Ahmet Aydın kemik yaşının 16 olarak tespit edildiğini söyledi. Vali Aydın, "Ölümü intihar gibi görünüyor. Ancak her türlü ihtimale karşı savcılık soruşturma başlattı" dedi.

Editör: Wan Haber