İdil’deki Turgut Özal mahallesinde bulunan Aşiti Parkı’nda saat 11.00’de toplanan ve aralarında HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, HDP, DBP yöneticileri, belediye başkanlarının bulunduğu yaklaşık 2000 kişi Cizre’ye gitmek üzere yola çıktı.

Sloganlarıyla Abdullah Öcalan’ı anan grup, Turgut Özal ve Yeni Mahalle’deki hendek ve barikatların üzerinden geçerek yürüyüşe devam etti. Yeni Mahalle güzergahını kullanan grup, Botaş caddesi üzerinden dağ yoluna çıktı.

Dağlık alanda yol alan grup, 18 kilometre yürüdükten sonra Cizre’ye 12 kilometre mesafedeki Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı yakınlarındaki Harpak Köyü’ne ulaştı.

Polis müdahale etti
Köy çevresinde zırhlı araçlarla önlem alan polise, havadan da helikopterler destek verdi. Polisin, geçişlerine izin vermeyeceğini söylediği grup, geceyi köyde geçireceklerini söyledi.

Köy girişine barikat kuran grupla polis arasındaki gerginlik üzerine; polis gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti, havaya uyarı ateşi açtı. Yaklaşık 2 saat süren olayların ardından protestocular köylerdeki evlere çekildi.

Protestocu grup İdil’e döndü
Yapılan görüşmelerde, protestocuların İdil’e geri döneceklerini söylemesi üzerine müdahale sona erdi. Grup daha sonra aynı yoldan İdil’e geri döndü. (Ajanslar)

Editör: Wan Haber