CİMER’e Nasıl Başvururum? Cmer nedir nasıl başvuru yapabilirim? Hangi sorunlar yazılabilir? CİMER’e başvuru yapılıyor mu? CİMER’e başvurmanın ikinci yolu var mı? Aynı şekilde CİMER de vatandaşların sorun, öneri, istek, şikayet dileklerini iletebilmesi adına hazırlanmış bir sistem. Üstelik BİMER’e başvurup sonuç alamamış vatandaş CİMER’e başvurup dileklerini aynı şekilde dile getirebilinir mi? 

Cimer Nedir? Nasıl Başvurulur?

BİMER Başbakanlık İletişim Merkezi vatandaşların sorun, öneri, şikayetlerini bildirebilmesi için hazırlanmış bir sistemdir. 

Aynı şekilde CİMER de vatandaşların sorun, öneri, istek, şikayet dileklerini iletebilmesi adına hazırlanmış bir sistem. Üstelik BİMER’e başvurup sonuç alamamış vatandaş CİMER’e başvurup dileklerini aynı şekilde dile getirebilir. 

Aslında CİMER, BİMER’in yetmediği durumlarda devreye girecek olan bir sistemdir. Ayrıca CİMER’in diğer amacı vatandaş ile cumhurbaşkanlığını iletişim halinde bulundurmaktır. Vatandaş dileklerini cumhurbaşkanlığına iletebilmektedir.
 
CİMER’e Nasıl Başvururum?
 
Şimdilik iki şekilde CİMER’e başvuru yapılıyor. 
 
Birincisi; cumhurbaşkanlığı resmi web sitesinde bulunan CİMER başvuru formunu doldurmaktır. Bu yolu seçecek iseniz siteye girip e posta adresini yazmanız ve dilek, görüşlerinizi paylaşmanız yeterlidir. Sonrasında CİMER sizden aldığı talebi ilgili makama iletip sorunu çözmeye çalışacaktır.
 
CİMER’e başvurmanın ikinci yolu ise;
 
E-devlet üzerinde bulunan ‘CUMHURBAŞKANINA YAZIN’ uygulaması sayesinde başvuru yapabilirsiniz. Yazdığınız metin CİMER’e gidecektir. Direkt olarak cumhurbaşkanına gitmeyecektir. Bunu belirtmekte fayda var. 
 
CİMER yakın zamanda BİMER kadar yaygınlaşıp, vatandaşların hepsinin kullandığı bir sistem olacaktır. 
 
Kamu haberleri, güncel, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
                          kaynak:kamupersoneli.net

Editör: Wan Haber