CHP, Doğu ve Güneydoğu'ya çıkarma yapacak CHP, Doğu ve Güneydoğu'ya çıkarma yapacak. CHP'li bir grup milletvekili yarın Şanlıurfa'ya gidecek ve hafta sonuna kadar kalacak. CHP heyeti önümüzdeki günlerde de Diyarbakır, Hakkari ve Van'a gidecek. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de, "Barış yolunda doğusu ve batısıyla bütünüz, kardeşiz" dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında bulunduğu 11 milletvekili yarın Şanlıurfa'ya gidecek. Heyet 13 Nisan Cumartesi gününe kadar Şanlıurfa'da kalacak. 

OTELDE DEĞİL, EVLERDE KALACAKLAR

CHP heyeti 11 Nisan'da Şanlıurfa'nın kurtuluş etkinliklerine katılacak. CHP'liler Şanlıurfa'da Balıklıgöl, Kapalı Çarşı'yı, Hazreti Selahattin Eyyübi Türbesi'ni ziyaret edecek. İlçeleri, köyleri dolaşacak olan CHP'li vekiller, otelde değil, vatandaşların evinde kalacak. 

"MODAYA UYARAK YAPMADIK"

Şanlıurfa'ya gidecek heyetin içinde yer alan Muğla Milletvekili Nurettin Demir, ANKA'ya yaptığı açıklamada, ziyareti iki ay önce planladıklarını belirterek, "Modaya uyarak yapmadık. Modasal değil, gerçek barıştan yanayız. Gerçek barışın peşindeyiz" dedi. 

Otelde değil vatandaşların evinde kalacaklarına dikkat çeken Demir, "Barış yolunda doğusu ve batısıyla bütünüz, kardeşiz. Bunu Urfa'dan başlatıyoruz. Daha sonra Diyarbakır, Hakkari, Van devam edeceğiz. Bizi kimse bölemez" diye konuştu.

Editör: Wan Haber