Kamuoyunda ana dilde savunma hakkı olarak bilinen düzenlemenin de aralarında bulunduğu 11 kanunun onaylanmasının ardından, Metris Cezaevi'nden tahliyeler başladı.
Aralarında Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un da bulunduğu 11 kanunun onaylanmasının ardından, cezaevlerinden tahliyeler başladı. Metris Cezaevi'nden 13 bakıma muhtaç hükümlünün tahliyesine karar verilirken, hükümlüler ambulanslarla cezaevinden çıkartıldı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bayram Köroğlu, "6411 Sayılı Kanunla Değişik Cezaların İnfazı Ve Güvenlik Tedbirleri Hakkında Kanunun 16. Maddesinde yapılan değişiklikle cezaevlerimizden tahliyeler başlamıştır. Metris R Tipi Cezaevi olarak Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporlar doğrultusunda şu anda 13 bakıma muhtaç hükümlünün tahliyesi gerçekleşmiştir. Geri kalan hükümlülerle ilgili olarak da Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporlar doğrultusunda tahliyeler devam edecektir. Tahliye edilen hükümlülerimizi İl Sosyal Hizmetler Politikalar Bakanlığı yetkililerine teslim ediyorum. Bu kişileri bakıma muhtaç insanlar olduğu için ambulansa taşınması gerekmektedir. İstanbul'da yakını olanlara haber verdik, yakınlarının evine götüreceğiz. İl dışından olanlar veya İstanbul'da yakını olmayanlarla ilgili olarak da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın tesislerinde misafir edeceklerdir. Şu anda hiçbir sıkıntı yok tamamen tahliyeler devam ediyor. Arkadaşlarımızın durumu hassas olduğu için görüntülerinin alınmasını istemiyorlar. Birkaç kişinin sadece İstanbul'da evleri var, onları evlerine telsim edeceğiz. İyileştikleri takdirde tekrar cezaevine girecekler" dedi.
Metris Cezaevi'ndeki tahliyeler sürüyor.
(HÇ-ET-Y)

31.01.2013 16:57:02 TSI

Editör: Wan Haber