Adalet Bakanı Abdulhamit Gül koronavirüs salgını kapsamında cezaevleri ve adliyelerde alınması kararlaştırılan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ziyaretler 2 hafta ertelendi

Bakan Gül, açık ve kapalı tüm cezaevlerindeki tüm görüşlerin iki hafta süreyle ertelendiğini açıkladı.

Özel izinler ertelendi

İki hafta süreyle açık cezaevinde kalanların özel izin haklarının da ertelendiğini dile getiren Gül, süreçler bittikten sonra tüm bu hakların verileceğini vurguladı.

Hastalık belirtisi olanlar tedaviden sonra cezaevlerine alınacak

İş yurtları kapsamında dışarıda çalışan hükümlülerin diğer hükümlülerden ayrılmasının kararlaştırıldığını açıklayan Gül, "Hastalık belirtisi olanların ceza infaz kurumlarına alınmaması, tedavileri yapıldıktan sonra alınmaları kararlaştırıldı. Duruşma ve diğer adli işlemlerden ivedi özelliği bulunmayanların ertelenmesi hususunun yargı mensuplarının takdirine bırakılması önerildi. Cezaevlerindeki ve çocuk eğitim evlerindeki aile görüş odalarının kullanılması iki hafta süreyle ertelenmiştir." ifadelerini kullandı.

Nakiller de 2 hafta ertelendi

Ceza infaz kurumları arasındaki nakillerin de iki hafta süreyle ertelendiğini bildiren Gül, cezaevlerindeki tüm personelin, kuruma gelenlerin ateşlerinin ölçüleceğini kaydetti. İNTERNET HABER

Editör: Wan Haber