Gazetemize açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, kentin en önemli sorunlarından birinin Van Çevre Yolu ve Stadyum olduğunu vurgulayarak, söz konusu sorunları Trabzon’da gündeme taşıdığını ifade etti.

Trabzon’daki il başkanları toplantısında Van’ın sorunlarını anlattığını söyleyen Kurukcu, “Bildiğiniz gibi, daha önce CHP Genel Başkan yardımcılarından Çetin Osman Budak aracılığıyla Van ve Erciş’teki kentsel dönüşüm sorunu ve yine CHP Genel başkan yardımcılarından Tekin Bingöl aracılığıyla TOKİ sorunlarını meclise taşımıştık. Son olarak Trabzon ilinde gerçekleşen il başkanları toplantısında kentimizin kanayan yaralarından biri olan çevre yolunu da bu kez genel başkan yardımcılarından Öztürk Yılmaz aracılığı ile gündeme aldık. Yine stadyum konusunda da adım atılması gerektiğini belirttik. İnşallah bu sorunlar kısa süre içinde çözüm bulur” diye konuştu.

Türkiye’nin her yerinde işsizlik sorununun birinci sırada geldiğini anlatan Kurukcu,  gençlerin en güzel çağlarının boşa geçtiğini ifade etti.

İş-Kur alımı konusunda sıkıntılar olduğunu anlatan Kurukcu, “İş-Kur aracılığı ile 7 aylı bile olsa istidam edilmek için alınan elemanlar var. Kura ile alın bu elemanları. 700 kişi çalışacak yere 7 bin kişi başvuruyor. Bu rakam bile ayıbın büyüklüğünü gösteriyor bize” dedi.

Daha önce yaptığı açıklamaları tekrarlayan Kurukcu, darbeye kalkışanların yargıya teslim edilmesini, OHAL’in ise yasal sınırlar içinde kullanılması gerektiğini hatırlattı.

Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber