Çernobil 'deki yangın büyüyor.

Felaketlerle , büyük acılarla başlayan ve kornavirüs salgını ile devam eden 2020 yılında yeni bir tehlike daha kapıya dayandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre Çernobil 'deki yangın gittikçe büyüyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre yangın , önceki gün itibarıyla Pripyat bölgesine ulaştı.

ÇERNOBİL NEREDE? NE OLMUŞTU?

Çernobil Nükleer Santrali'nin 4 Numaralı reaktörü 26 Nisan 1986 tarihinde patlamıştı. Burada meydana gelen patlama sonucu  çevreye radyasyon yayılmış ve dünya tarihindeki en büyük çevre felaketi meydana gelmişti. Çernobil Nükleer Snatrali'nin tamamı ise, 2000 yılında kapatılmıştı

Çernobil 'in haritadaki yeri şu şekilde:

KORKUTAN AÇIKLAMA: RADYOAKTİF DEPOLAMA TESİSLERİNE VE ÇERNOBİL NÜKLEER  SANTRALİNE YAKLAŞTI

Dışlama bölgesi yönetiminden Yaroslav Emelianenko , yangında son durumu aktardı ve yangının ayrıca Podlesniy radyoaktif atık depolama tesislerine ve Çernobil nükleer santralinden yaklaşık 2 km mesafeye yaklaştığını da belirtti.

Emelianenko kendi Facebook hesabından yangınla ilgili yaptığı açıklamada, “Durum kritik. Bölge yanıyor. Yerel makamlar her şeyin kontrol altında olduğunu bildiriyor, ancak aslında yangın hızla yeni bölgeleri ele geçiriyor … Şimdi ateş Pripyat’a ulaştı ve doğrudan en yüksek radyoaktif olan Tüm Çernobil bölgesinden ve Çernobil’in kendisinden gelen atıkların toplandığı Podlesniy radyoaktif atık depolama tesislerinden iki kilometre uzakta.” ifadelerini kullandı.

ON GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

Bundan 10 gün önce başlayan yangın , gittikçe büyüyor. Söndürme çalışmaları bölgede devam ederken , şiddetli rüzgar nedeniyle yangının söndürülemediği ve daha da büyüdüğü bildirildi. Emelianenko yaptığı açıklamada, “ve şimdi Pripyat şehrine ve Dışlama Bölgesi’nin tehlikeli nesnelerine doğru gidiyor.” dedi.

“Dışlama ve koşulsuz (zorunlu) yer değiştirme bölgesinde, eşdeğer gama radyasyon dozunun güç seviyeleri değişmemiştir (Çernobil – 0.020 mR / saat, kabul edilebilir 0.055 mR / saat seviyesi)” denildi. KAMUBÜLTENİ

Editör: Wan Haber