İSTANBUL - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar'da Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği'nin Muharrem ayı etkinliklerine katıldı. Burada aşure yiyen Vali Mutlu, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Bağcılar Hacı Bektaş'i Veli Kültür ve Tanıtma Derneği, vatandaşlara kurban lokması ve aşure dağıttı. Etkinliğeİstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kendisine ikram edilen aşureyi yedikten sonra Muharrem ayının önemine değinen Vali Mutlu şunları söyledi: "Aşure daveti vesilesiyle burada birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İçinde yaşadığımız Muharrem ayı hepimizin ortak acılarının ayı. Ehlibeyt'e yapılmış olan Kerbela'daki o acıları unutmamak üzere yaşayıp, acılarımızı paylaşıyoruz. Yaşanan bu acıların tekrar yaşanmaması için dua ediyoruz. Peygamberimiz başta olmak üzere bütün Ehlibeyt'e derin saygı içerisinde Muharrem ayını idrak ediyoruz. Birilik ve beraberliğimize vesile olmasını istiyoruz."

Aşure dağıtımına ev sahipliği yapan Hacı Bektaş'i Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Dinçer Türkmen, "İslam dininin yayılması için mücadele eden Said Nursi dahi Ehlibeyt'in, Kerbela'nın ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Bu konu tüm İslam alemini ilgilendiriyor. İslam coğrafyasında yaşandığı için her Müslüman'ı ilgilendiriyor. Bugün dağıttığımız aşure vesilesiyle bir nebze de olsa insanların gönüllerine tatlı serperek, dualar okuyarak Kerbelay'ı lanetleyip, şehit olanların ruhlarına, milletimizin, ülkemizin birliğine ve dirliğine dua ettik." ifadelerini kullandı.

İŞGED Genel Müdürü Çetin Ekincioğlu, cemevi'ndeki aşure ikramına katıldıklarından dolayı memnun olduklarını, dün dağıtılan yemeğe de katıldıklarını belirtti. Vatandaşlarla yenilen bu yemeğin birlik ve beraberliği pekiştirmesini temenni ettiklerini söyledi.

Vali Mutlu buradaki programın ardından Erikli Baba Kültür Derneği ve Cem Evi'ni ziyaret etmek üzere ayrıldı.

CİHAN

Editör: Wan Haber