Çatak ilçesinde, VEDAŞ bünyesinde taşeron statüsünde çalışan işçilerin iş bırakmasıyla yaşanan kesintilerden ötürü ilçe halkı kurum binası önünde bir araya gelerek, mum yakıp oturma eylemi yaptı. Ardından 'Kaymakam istifa' sloganları atarak yürüyüşe geçen kalabalığın önünü polisler keserek durdurdu. Topluluğa seslenen İlçe Emniyet Amiri Yılmaz Tamtürk, yapılan gösterinin kanunsuz olduğunu, oluşan arızanın giderilmesi için devletin bütün kurumlarının seferber edildiğini belirterek grubun dağılmasını istedi.

Grup daha sonra geri dönüp VEDAŞ binasını taş yağmuruna tutup, kurumun aracını kullanılmaz hale getirirken, polislerle BDP İlçe Başkanı Vehbi Batur’un müdahalesiyle grup dağıldı.

İlçe Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, Emniyet Amiri Yılmaz Tamtürk, Belediye Eş Başkanı Evin Keve, BDP İlçe Başkanı Vehbi Batur ve grubun sözcüleri olarak seçilen yaklaşık 10-15 kişi ile kısa bir toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, mağduriyetin her iki taraf için de yaşandığını belirtti. Koyuncu, ilçedeki kesinti ile ilgili kaymakamlık yanında belediyenin de gerekli mercilerle iletişim kurduğunu ve sorunun çözülmesini umduğunu söyleyerek, “İşçilerden ziyade kadrolu ekiplerin Van’dan yapılan takviye ile yoğun çalıştığı bilgisini aldık. Ayrıca varsa bir sabote ihtimali, bu çerçevede değerlendirilecek” dedi.

Hak aramanın usulünü vatandaşlara aktaran Kaymakam Koyuncu, mağduriyetin kendilerini de etkilediğini, ancak gerek esnafın gerekse vatandaşın tutumunun Çatak’a hizmet veren kurumlara karşı olmasının yanlış olacağını belirtti.

2-086.jpg

3-107.jpg

Editör: Wan Haber