Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin, ABD Büyükelçiliği önündeki canlı bomba eyleminde yaralanan gazeteci Didem Tuncay'ın cerrahi müdahaleden sonra hızlı bir iyileşme dönemine girdiğini açıkladı.
ABD Büyükelçiliği'nde dün gerçekleştirilen canlı bomba eyleminde yaralanan NTV televizyonunun eski diplomasi muhabiri gazeteci Didem Tuncay'ın tedavisine Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediliyor. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin, Tuncay'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Tuncay'ın dün gece ameliyata alındığını belirten Zengin, ameliyatta dalak yırtılmasına bağlı kanama tespit edildiğini ve dalağın alındığını söyledi. Yüzün sağ tarafındaki travma nedeniyle sağ gözde yaralanmanın mevcut olduğunu belirten Zengin, sağ göze yönelik cerrahi müdahalede bulunulduğunu ifade etti. Sağ göze şarapnel parçalarının isabet ettiğine işaret eden Zengin, göze ilk müdahalenin yapıldığını söyledi. Zengin, "Halen yoğun bakımda. Cerrahi müdahaleden sonra hızlı bir iyileşme dönemine girdi. Yoğun bakımda izlemeye devam edeceğiz" dedi.
Gazetecilerin Tuncay'ın sağ gözünün tekrar görebilip göremeyeceği sorusu üzerine Zengin, cerrahi müdahalenin meydana gelen yaralanmayı telafi etmeye yönelik ilk müdahale olduğunu belirterek, "Yeni cerrahi müdahaleler de gerekecek. Bu cerrahi müdahaleler sonrası sağ gözün durumu netleşecek" diye konuştu.
Tuncay'ın bilincinin açık olduğunu ve konuşabildiğini belirten Zengin, hafta sonunu yoğun bakımda geçireceğini, Pazartesi günü durumunu tekrar değerlendirebileceklerini ifade etti. Zengin, bir soru üzerine Tuncay'ın şu ana kadar polise ifade vermesinin söz konusu olmadığını kaydetti.
(TB-ZÇ-CC-Y)

02.02.2013 13:25:30 TSI

Editör: Wan Haber