WanHaber.com - Haber Merkezi

Kentte son zamanların en çok tartışılan konusu haline gelen Gezginfest için bir açıklama da Van Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Kentin turizme kazandırılması açısından festivali önemsediklerini beliten Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Bedia Özgökçe ve Mustafa Avcı, organizasyon yönetimi ile iletişim halinde olduklarını ve festivalin yapılması gerektiğini belirtti.

İşte Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan o açıklama:

"Van Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin gerek tarihsel kimliğinden aldığı referansla ve gerekse de doğal zenginlikleriyle; çok dilli kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapması bizler için daima önemli ve öncelikli olmuştur.

Bu çerçevede kentimizde gerçekleştirilmek istenen sanatsal ve kültürel etkinliklere ilişkin altyapı ve ulaşım gibi teknik desteklerin verilmesi yönünde her türlü çabayı göstereceğimizden halkımızın ve dostlarımızın hiçbir şüphesi olmasın.

GezginFest organizasyonunun Van’da gerçekleştirilmesini, kentimizin tanıtımı açısından son derece önemli görmekteyiz. Son günlerde kamuoyuna GezginFest Van organizasyonunun iptal edileceğine ilişkin bilgiler yansımaktadır.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları olarak süreci yakından takip ediyoruz ve festival organizasyonun yönetimi ile iletişim halindeyiz.

Editör: Wan Haber