Gıda mühendislerinden oluşan denetleme ekibi, kentte gıda imalatı yapan fırınları denetleyerek hijyen koşulları, ruhsatları ve üretilen ürünlerin gramajları denetlenerek eksikleri bulunan iş yerlerini sözlü ve tutulan zabıtlarla uyardı.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri kent genelinde bulunan gıda üretim yerlerini denetledi. Gıdaların durumları, kullanılan gıda maddelerinin saklama koşulları ve imalat tarihlerini titizlikle inceleyen ekiplere Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürü Sakine Turan'da eşlik etti.
 
 
 
Halka daha sağlıklı ve kontrollü gıda ulaşması için gıda üretim ve satış yerlerini işinde uzman gıda mühendislerinden oluşan ekiple denetlediklerini aktaran Turan, kırmızı çizgilerinin hijyen koşullarına uyulması ve sağlık olduğunu belirtti. Turan "Şimdiye kadar 400 iş yerinde yaptığımız kontrollerde iş yeri sahiplerini ve halkımıza bilinçlendireme yaparak hijyen konusunda duyarlılığı arttırıyoruz.
 
 
Görülen eksiklikler konusunda iş yeri sahiplerini bilgilendirdik. Uygunsuz gördüğümüz üretime hazır ve satışa sunulan iş yerleri hakkında gerekli işlemleri yaptığımızı halkımızın bilmesini istiyoruz. Bizlere gelen ihbarları da anından değerlendirerek işlemler yapmaya devam edeceğiz" dedi.
 

İş yerleri denetimlerinden talep edilmesi konusunda her türlü teknik desteği verebileceklerini söyleyen Turan, kentteki denetimlere ara vermeden devam ettireceklerini söyledi. Kent genelinde yapılan gıda üretim yerlerinin genel olarak hijyen koşullarına uyulduğu gözlemlenirken hijyen koşullarına uymayan iş yerlerine ise sözlü ve zabıt tanzim edilerek uyarıldı. 
 

Editör: Wan Haber