Wan Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü cenaze sahiplerinin ulaşımında hizmet vermek amacıyla 2015 model 6 adet yeni cenaze aracı satın aldı. Mevcut 6 cenaze taşıma aracına ek olarak 6 yeni cenaze aracı satın alan Büyükşehir Belediyesi, özellikle şehiriçi ve şehirlerarası cenaze taşıma işlerini kolaylaştıracak olan araçlar yurttaşlara büyük kolaylık sağlayacak.

4 kabin kapasiteli ve tam donanımlı olan araçlar toplam 518.000 bin TL’ye satın alındı. Büyükşehir Belediyesi defin işlemlerinde birçok hizmeti yurttaşlara ücretsiz olarak sunarken yine cenazelerin yıkanmasından, kefenlenmesine kadar tüm hizmetleri ücretsiz bir şekilde yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan cenaze araçları kentte ve belirlenen ilçelerde hizmet verecek. Belirlenen ilçelere gönderilecek olan 3 cenaze araçlarının yanı sıra cenaze yıkama, kefenleme, dini yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve defin işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştirecek.

Yine yurttaşlara daha kaliteli ve hızlı bir iletişim için ″Alo 188 Cenaze Hattı″nı aktif bir hale getiren Büyükşehir Belediyesi, yurttaşların hattı araması ile Mezarlıklar Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip, cenazeyi evden alarak, cenazenin yıkanması ve defin işlemlerini gerçekleştirecek. Din görevlisi nezaretinde yapılacak tüm işlemler için ise yurttaşlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Editör: Wan Haber