Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, hak arama yollarının kapatılmaya çalışıldığını ve olan bitenin sorgulanmayacağı bir Türkiye'ye doğru gidişatın olduğunu savundu.
Baro Başkanı Ekrem Demiröz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gündeme dair açıklamalarda bulundu. Malatya'da düşen helikopterde şehit olan pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un ölümünde ihmal ve kasıt şüphesiyle Avukat Mehmet Katar'ın suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Demiröz, "Bu bizim bildiğimiz yasal hak arama yollarının en bilinen yoludur. Ve MİT, Avukat Katar hakkında psikolojik harekat ve savaş kışkırtıcılığı yaptığı iddiasıyla Adalet Bakanlığı'na şikayette ve suç duyurusunda bulundu. Ayrıca bu soruşturmayı başlatan Malatya'daki savcılar için soruşturma başlatıldı. Bu son derece vahim bir durumdur" dedi.
Hukuksuzlukların bedelini sadece gözaltına alınan avukat ve hakkında suç duyurusunda bulunulan savcının ödemediğini söyleyen Demiröz, "Deniz Feneri davasında da benzer süreç yaşadık. Deniz Feneri davasını takip eden savcılar için istenen hapis talebi sanıklardan üstündeydi. Kısaca hak arama yollarının kapatılmaya çalışıldığı, olan bitenin sorgulanmayacağı Türkiye'ye doğru gidiş var. Daha çok örnek var. Biz Bursa Barosu olarak bağımsız yargının ve adil yargılanmanın sonuna kadar takipçisi, hatta eylemcisi olacağız. Bu haksızlıklara karşı direncimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
Demiröz, Çağdaş Hukukçular Derneği yöneticilerine yönelik operasyonda 9 avukatın tutuklanmasını kınadıklarını ifade ederek, "Sorguya yönelik aldığımız bilgiler son derece ürkütücü. Bir örgüt sorgulaması değil. 'Neden Madımak eylem törenine katıldın? Neden falan cenazeye gittin? Neden eyleme katıldın, şu davayı takip etmekte amacın neydi?' gibi bir insanın ifade hürriyetine yönelik, savunma hakkını ve savunma görevini yapmasıyla ilgili sebepler olduğunu gördük. Bu anlamdaki gözaltıları kınıyor ve onların yanında olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz" şeklinde konuştu.
(OSM-MŞ-CC-Y)

21.01.2013 14:02:27 TSI

Editör: Wan Haber