BURHAN DEMİRCAN KİMDİR?

İstanbul vapurlarının,şık giyimli,güzel ses tonu ile güzel konuşan.unutulmaz kibar satıcısı olan,halk arasında “Burhan Pazarlama”olarak şöhret yapan Burhan Demircan hayatını kaybetti.

Kadıköy-Karaköy ya da Eminönü-Kadıköy vapur hattını kullanan İstanbullular “Burhan Pazarlama”yı çok yakından tanırlardı. Çünkü kendisini,”Burhan Pazarlama” olarak tanıtan Burhan Demircan, alıştığımız diğer seyyar satıcılardan çok farklıydı..

ROMANTİK SES TONU VE ŞİİRSEL ANLATIMLA İNSANLARI ETKİLİYORDU

Şık ve özenli giyimi ile vapura binenlerin,çok çabukl dikkatini çeken Burhan Demircan, elindeki ürünü yolculara tanıtırken,mikrofonik ve romantik ses tonunu, adeta şiir okur gibi bir konuşmayla pazarlıyordu.”Burhan Pazarlama” vapur yolcularını, sattığı ürüne, ihtiyaçları olduğunu hissettirici konuşmasını, ses tonunun yanı sıra,vücut dilini de kullanarak,tüm enerjisini harcıyor, sonunda başarıya da ulaşıyordu.

Burhan Demircan’ın bu yöntemi,hergün vapura binenlerin çok hoşlarına gidiyordu.

SATIŞ YÖNTEMİ YERLİ VE YABANCI MEDYAYA KONU OLMUŞTU

Yıllarca İstanbul’daki vapurlarda,kalemden,cüzdana kadar,çeşitli ürünler satan,Burhan Demircan’ın,ilginç ve ikna edici satış yöntemi,yerli-yabancı gazete,dergi ile televizyonlara haber olmuştu..

“HER ŞEYİ SATARIM” SÖZÜ HALK ARASINDA KLİŞELEŞMİŞTİ!

Özellikle Kadıköy-Eminönü Hattı vapurunda satış yapan “Burhan Pazarlama” lakaplı,Burhan Demircan’ın, “Her şeyi satarım” sözü,halk arasında adeta klişeleşmişti..

Burhan Demircan,satışlarında,gittiği ve gezdiği yerleri de “beni siz yarattınız.Ben sizin sayenizde,ger yere,hatta uzak doğu’ya bile gittim, gezdim, dolaştım ve eğlendim" demesi,insanları gülümsetiyordu..

“64 YIL SATIŞ YAPTIĞI VAPURLARA GİRİŞİ YASAKLANMIŞTI”

“Pazarlamacılatın piri” olarak ün salan,çeşitli kongre ve panellerde de,sarış ile pazarlama üzerine konuşan,Burhan Demircan,tam 59 yıl vapurlarda satış yapmıştı.Ancak, 2015 yılında alınan bir kadarla,vapurlarda satış yapılması ve canlı müzik çalınması da yasaklanmıştı.Bu nedenle Burhan Demircan, güvenlik görevlileri tarafından vapurlara alınmamıştı..

“VAPURDAN UZAKLAŞIRSAM DENİZDEN ÇIKARILAN BALIK GİBİ ÖLÜRÜM!”

Bu duruma çok üzülen Burhan Demircan, bir gazeteye verdiği röportajda”59 yıldır bilfiil her gün bindiğim vapurlarda, işimi yapmam yasaklandı. Benim 59 yılımı, şehir hatları silemez Bir balık denizden çıkarsa ölür. Buradan uzaklaştırmaya, çalışırlarsa ben de ölürüm” demişti.

“BURHAN PAZARLAMA”NIN CENAZESİ BUGÜN ATAŞEHİR’DE

Burhan Demircan’ın cenazesi, bugün (14 Mart Cumartesi) ikindi namazına müteakip, Ataşehir Örnek Mahallesi Merkez Caminden kaldırılacağı öğrenildi. SUPERHABER

Editör: Wan Haber