Bisikletini çalan kişi veya kişilere de çağrıda bulunan Yakan, "Lütfen çalan arkadaş geri getirsin. 20 gün oldu evden çıkamıyorum" dedi.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Nusratiye Mahallesi'nde eşi ve okula giden 2 kızıyla birlikte kirada oturan Hakan Yakan (46), evin geçimini yetim maaşı ve eşinin aldığı bakıcı aylığıyla sağlamaya çalışıyor. 1 yaşında geçirdiği ateşli felçten sonra belden aşağısı tutmayan Yakan, o günden beri yürüyemiyor. Ellerinin üzerinde ayaklarını sürterek evde hareket edebilen Yakan, yardımsever vatandaşların kendisine yardım etmesini bekliyor.

Durumu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yakan, 1968 yılında Mersin'de doğduğunu belirterek, "Daha henüz 1 yaşındayken ateşli felç geçirmişim. O günden beri yürüyemiyorum. Sadece ellerimi kullanabiliyorum. 1982 yılında babam bana bir özürlü aracı, yani bu bisikleti yaptırmıştı. O yıldan bugüne kadar o bisikleti kullanıyordum. Bir ara yine çalınmıştı ama tekrar bulduk. Ancak o zaman çalındığında yardımsever vatandaşlar bana yeni bir bisiklet yaptırmışlardı. Tabi eski bisikletim de bulununca benim 2 bisikletim oldu. Ben de bir bisikletimi ihtiyacı olan engelli arkadaşıma hediye ettim" diye konuştu.

20 gün önce tekrar bisikletinin çalındığını belirten Yakan, "Ben 20 gündür mağdur oldum. Evet özürlü yardımı alıyorum. Eşim de bakıcı aylığı alıyor ama giderimiz çok. Evimiz kira. Elektrik, su, telefon giderimiz var. 2 kızım var. Biri lise 1'e gidiyor, diğeri ise 6. sınıfa gidiyor. Onların eğitim masrafları dışında tabi günlük masrafları da var. Yani bu aracı almaya gücüm yok. Zaten alım gücüm olsa gider ben kendim alırım" şeklinde konuştu.

Sadece ellerinin yardımı ile evde dolaşabildiğini vurgulayan Yakan, "Bu bisiklet olmadan dışarı çıkamıyorum. Ya engelli bisikletimin bulunmasını itiyorum ya da yardımsever vatandaşlardan tekrar bana böyle bir araç temin etmelerini istiyorum. Yeter ki benim ayaklarımı ayağa kaldırsınlar. Lütfen çalan arkadaş da aracımı geri getirsin. 20 gün oldu evden çıkamıyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber