Haber Türk televizyonlarında ekrana çıkan Bülent Arınç, Özellikle de son zamanlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hukukta reform söylemlerinden hemen sonra Gezi Parkı olaylarından dolayı halen tutuklu bulunmakta olan Osman Kavala ile HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın halen içerde olmasını, yani tutuklu olmasını hazmedemediğini ve bu iki ismin serbest bırakılması gerektiğini söylemişti.

Bazı dönemlerde televizyon ekranlarında ilginç ya da etkileyici çıkışları ile bilinen Bülent Arınç, son yaptığı konuşmadan sonra başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti içindeki bazı yetkililerin kendisine yönelik ağır sayılabilecek eleştirilerinin ardından istifa mı edecek sorularını gündeme taşıdı.

Bir gazeteci, cumhurbaşkanlığı yüksek istişare kurulu üyesi Bülent Arınç ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok ağır bir konuşma yaptığını dile getiren Bülent Arınç açıklamalarında istifa sinyali verdi.

Bülent Arınç İstifa mı edecek

Kendisinin çok duygusal birisi olduğunu ve dünkü konuşmanın kendisini rencide ettiğini ileti. Sayın cumhurbaşkanı, çok ağır bir konuşma yaptı. Benim istifa ettiğim ile ilgili bazı söylentiler meydanda dolaşıyor. Fakat şu an için böyle bir durum söz konusu değil dedi.

Ben Bazıları Gibi İnstagram’da İstifa Etmem

Birkaç gün önce aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmek amacıyla Instagram platformunu tercih eden Berat Albayrak'a da göndermede bulunarak Ben bazıları gibi Instagram’da, Twitter’da istifa etmem. Böyle bir durum oluşacaksa bizzat Cumhurbaşkanı ile yüz yüze konuşmayı tercih ederim dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik çok ağır konuştuğunu dile getiren Bülent Arınç, Cumhurbaşkanının bugün İstanbul’da olduğunu, programının çok yoğun olduğunu, bu nedenle kendisi ile henüz yüz yüze görüşme fırsatının bulunmadığını, Fakat yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da bulunacağını, Böylelikle kendisiyle yüz yüze konuşma fırsatının olacağını, Daha sonrasında ise gereken ne ise yapacağını dile getirdi.

Öncesinde Neler Olmuştu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak’tan sonra Süleyman Soylu’nun istifa edebileceğini dile getiren Korkusuz Gazetesi yazarı Ahmet takan konu ile ilgili çok net konuşmuştu. Fakat Bülent Arınç’tan böyle bir istifa gelir mi gelmez mi? Kendisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la konuşmasından sonra alacağı karara bakarak yorum yapılabilir.

Editör: Wan Haber