Salgın nedeniyle alınan yeni tedbirler salı gününden itibaren uygulanmaya başladı. Yeni önlemler arasında hafta sonu sokağa çıkma yasağı da var. Cuma saat 21:00'de başlayacak olan sokağa çıkma yasağı pazartesi saat 05:00'te sona erecek.

FIRINLAR AÇIK OLACAK 

Cumartesi ve pazar günü bakkal, manav, market, kasap, gazete bayileri ve kuruyemişçiler 10:00-17:00 saatleri arasında açık olacak.

Bu süreçte fırınlar, unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin ekmek satan işletmeleri hizmet vermeye devam edecek.

Unlu mamul ve fırınlar sadece ekmek dağıtım amacıyla bakkal ve marketlere ekmek servisi yapabilecek. Daha önceki sokağa çıkma yasaklarında olduğu gibi sokak aralarında ekmek dağıtımı yapılmayacak.

PAKET SERVİS HİZMETİ DEVAM EDECEK

20 yaş altındakiler ve 65 yaş üstü vatandaşlar hariç zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler en yakın bakkal, market, kuruyemişçi, kasap, manav ve fırına gidebilecekler.

Restoran ve lokantalar 10:00 ile 20:00 arasında sadece paket servis hizmeti verebilecekler.
Şehirlerarası seyahatler ise sadece toplu ulaşım araçları ile mümkün olabilecek. Şahsi araçlarla şehirlerarası yolculuk için özel izin gerekecek.

ULAŞIM NASIL OLACAK?

Mazeretleri olan vatandaşlar toplu taşıma araçlarıyla ya da ALO 199 sistemleri üzerinden, valilik ile kaymakamlıklara doğrudan başvuru yordamıyla izin almak şartıyla özel araçlarıyla seyahat edebilecek.

İş yerleriyle ilgili mazeretini belgeleyenler,  toplu taşıma araçlarının görevlileri ile şehirlerarası seyahat edeceğini bilet ya da rezervasyon koduyla bildiren vatandaşlar sokağa çıkma yasağından muaf olacaklar arasında.

KİMLER DIŞARIYA ÇIKABİLECEK?

Radyo, TV kuruluşları, gazete, dergi, gazete basım matbaaları, bu yerlerde çalışanlar ile gazete dağıtımı yapan görevliler.

Down sendromu, ağır mental retardasyon, , otizm gibi özel gereksinimi olanlar ile bunların refakatçileri.

Mahkeme kararı sonucu çocukları ile görüşme yapacak olanlar.

Halihazırda seyircisiz olarak devam eden spor organizasyonlarında yer alan sporcu, yönetici ve bu maçlarda yer alan görevliler.

Şantiyelerde konaklayarak yapımı devam eden büyük inşaatlarda çalışanlar.

Hastaneden taburcu olanlar, sağlık raporu ile sevk olan veya daha önceden alınmış doktor randevusuna gitmesi gerekenler.

Kendisi veya eşinin en fazla 4 kişi olmak şartıyla cenazesine katılacak olanlar.

Bulunduğu kente 5 gün içinde gelen ve ikamet ettiği yere dönmek isteyenler.

Din görevlileri, hayvan çiftlikleri, hayvan barınakları ve hayvan bakım merkezlerinde görevli olanlar ile gönüllü çalışanlar. Haberay

Editör: Wan Haber