Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını sebebiyle pek çok ülke salgının etkisini azaltabilmek için bazı tedbir kararları almaya devam ediyor.  Suudi Arabistan ise geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla 2021 yılında hacca gidilip gidilmeyeceğini merak eden binlerce vatandaşın sorusuna yanıt vermiş oldu. Peki, bu yıl hacca gidilecek mi? 2021 hac iptal mi? Suudi Arabistan'ın hac kararı ne oldu? İşte tüm detaylar...

Hacca Gidilecek Mi?
Koronavirüs salgınının etkileri ve salgının yayılımı dünya genelinde hala devam ediyor. İnsan sağlığını doğrudan etkileyen ölümcül virüsün yayılmaya başladığı ilk andan itibaren tüm ülkeler yeni tedbirler almaya başlamış ve vatandaşlarının can güvenliği için pek çok kısıtlamayı devreye sokmuştu. Maalesef uzun bir süredir insan sağlığını tehdit etmeye devam eden koronavirüs salgını büyük bir risk olmayı sürdürürken gözler Suudi Arabistan'ın hac kararına çevrildi. 2021 yılında hacca gidilip gidilmeyeceğini merak eden binlerce kişi Suudi Arabistan'ın alacağı kararı takip etmeye başladı. Reuters'ın Suudi Haber Ajansı'na dayandırdığı kaynağına göre Suudi Arabistan, 2021 yılında sadece vatandaşlarına ve ülkede yaşayanlarına hac izni verecek.

2021 Hac İptal Mi?
Geride bıraktığımız günlerde hac ibadeti ile ilgili açıklama yapan ve bazı tedbirler alarak hem ülke içinden hem de ülke dışından hac ibadetinin gerçekleştirilebileceğini belirten Suudi Arabistan, bu kararında değişikliğe gitti. Salgınının etkisinin hala devam etmesi sebebiyle sadece vatandaşlarına ve ülkede yaşayanlara hac izni verme kararı alındı. Bu durumda Suudi Arabistan vatandaşı olmayan veya ülkede yaşamayan kişiler hacca katılamayacak. 

Editör: Wan Haber