Erciş-Patnos karayolu Simeklioğlu Kavşağı yanında bulunan hidroelektrik santralinin yükselme havuzlarından görevliler tarafından çıkartılan çöp birikintileri görenleri hayrete düşürüyor.

HES santralini besleyen ve Koçköprü Barajı’ndan çıkarak Derimevi ile Yukarı Işıklı mahallerinden geçen su kanalına atılan çöplerin santral havuzunda birikmesi görevlilere zor anlar yaşatıyor.

Aldıkları önlemlere rağmen mahalle sakinleri tarafından çöplerin halen kanala boşaltmasına bir anlam veremediklerini belirten yetkililer, yükseltme havuzları önünde bulunan demir engelinin çöp birikintileriyle dolduğunu belirttiler. Hidroelektrik santralinde görevli Elektrik Teknisyeni Mesut Akyüz, mahalle sakinlerini çevreye daha duyarlı olmaya davet ederek, “Görünen çöp dağları Erciş Hidroelektrik Santrali’nin yükleme havuzundan çıkan çöplerden meydana gelmiş olup, santral personelinin özverili çalışması sonucu sulama kanallarına ve Van Gölü’ne ulaşmadan temizlenmektedir. Buradan Yukarı Işıklı ve Derimevi mahalle sakinlerini konuya daha duyarlı davranmaya davet ediyorum. Vatandaşlarımızın çöplerini, tarladaki anızlarını sulama kanallarına atmamasını rica ediyoruz. Çünkü bu güzel memleket hepimizin. Lütfen doğaya, çevremize ve ilçemize hep birlikte sahip çıkalım” dedi.
Yükseltme havuzundan çıkartılan çöpler daha sonra görevliler tarafından güvenli bir yere toplanarak imha edildi.

Editör: Wan Haber