İstanbul’daki 1 Mayıs olaylarında polisin gaz bombasıyla kafatası kırılan Dilan’ın elinde molotof olduğu iddia eden Vali Hüseyin Avni Mutlu fena yanıldı.
 
CNN TÜRK REJİSİ VE SAYNUR TEZEL NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI
 
CNN Türk 'te Saynur Tezel 'in konuğu olan Vali Mutlu, Tezel ve CNN Türk rejisini zor durumda bırakma pahasına görüntüleri ağır çekimde oynatıp, kare kare anlatarak Dilan'ın elinde molotof kokteyli olduğunu iddia etti. Tezel ve CNN Türk rejisi mecburen görüntüleri Vali'nin istediği gibi ekrana taşıma zorunda kalsa da gerçek bambaşka çıktı.
 
DİLAN'IN ELİNDEKİ MOLOTOF DEĞİL SİRKEYMİŞ!
 
FOX TV kameramanının ulaştığı fotoğraflar Vali Mutlu iddiasını tartışmasız bir şekilde yalanlıyor. Fotoğraflarda Dilan'ın elindeki şişenin molotof kokteyli değil, biber gazından kornumak için kullanılan sirke olduğu ortaya çıktı.
 
VALİ'NİN CNN TÜRK'TEKİ "OYNAT UĞURCUĞUM" ŞOVU ELİNDE PATLADI!
 
Basına dağıtılan görüntülerde kırmızı bir pantolon giydiği görülen Dilan, taş atan göstericilerin arasında yer alıyor. Elinde bir şişe var. Polis ve ajanslar bu şişeyi molotof şişesi olarak gösterdi. Oysa Dilan’ın elindeki şişe sadece sirke şişesiydi. Görüntüleri yakından izlenince molotof iddasının doğru olmadığı anlaşılıyor.
 
BİBER GAZI GÖZÜ YAKMASIN DİYE SİRKE VE LİMON KULLANILIYOR
 
Biber gazının etkisini azaltmak için kimi göstericiler limon, kimileri sirkeden faydalanıyordu. Dilan da elindeki sirkeyi yüzüne silmek için getirmişti. Ancak biber gazı gözlerini yakmakla kalmadı, Dilan’ın kafatasına gaz bombası isabet etti, Dilan’in kafatası kırıldı, beyin ameliyatı geçirdi. Elindeki sirke ise hiçbir işe yaramazken Valilik ve Emniyet tarafından molotof kolteyli olarak yansıtıldı.
Editör: Wan Haber