Van Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri her yıl 30’dan fazla temizlik kampanyası düzenliyor. Kentte bulanan okulların da destek verdiği kampanyalarda kent temizliği ile ilgili bir bilinç uyandırılmaya çalışılıyor.

“Sahil ve dereleri kirletmeye devam ediyoruz”

Temizlik Müdürlüğü ayrıca kentin tüm mahallelerinde gerek anons gerekse de el broşürleri ile bilgilendirme çalışmaları yapıyor. Her yıl kentte bulanan Kirman ve Akköprü Derelerini onlarca kez temizleyen Van Büyükşehir Belediyesi yine de dere kirliliklerinin önüne geçemiyor. Yine kentin en önemli değerlerinden biri olan Van Gölü çevresinin temizliği için onlarca kampanya yapan Van Büyükşehir Belediyesi, bir sonraki gün yine aynı manzara ile karşılaşıyor. Çevreye ve derelere bilinçsizce atılan çöpler Van Gölü’nü kirletmeye devam ediyor.

""

 

“İskele sahilinde 3 ton katı atık toplandı”

Van Büyükşehir Belediyesi bugün İskele sahilinde yaptığı temizlik kampanyasında bir saatte 3 ton katı atık toplayarak bertaraf etti. Yapılan temizlik kampanyasına bazı yurttaşlarda destek verirken, sahil temizliği ile ilgili çevrede bulanan yurttaşlarda bire bir uyarıldı. Sahilde bulanan evlere broşür dağıtan belediye ekipleri ardından mahallede de anonslar yaparak sahilin temiz tutulması için çağrılar yaptı.

""

 

“Bu manzara Van’a yakışmıyor”

Temizlik çalışmalarının ardından bir açıklama yapan Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, bu yıl yapacakları temizlik kampanyalarının ilkini İskele Sahilinde gerçekleştirdiklerini belirterek, yılda onlarca kez temizledikleri halde manzaranın ertesi gün aynı duruma geldiğini belirtti. Böylesi bir manzaranın kente yakışmadığını söyleyen Kaval, herkesin bu konuda duyarlı olması ve çevreyi temiz tutması gerektiğini söyledi. Dünya mirası sayılan Van Gölü’nün temiz tutulması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini isteyen Kaval, “Halkımızın derelere attığı çöpler maalesef hem dereleri kirletiyor hemde Van Gölü’nü kirletiyor. Eğer dereler temiz tutulursa göl’de bu kadar kirlilik oluşmaz. Derelerin yanı sıra özellikle göl çevresinde bulanan mahalleler ve göl kıyısında piknik yapan halkımız da bize destek sunarsa böylesi manzaralar ortaya çıkmaz. Halkımızdan tek ricamız bulundukları alanlar başta olmak üzere özellikle göl çevresini temiz tutmalarıdır” dedi. 

Editör: Wan Haber