Fuarda yeni bir ziyaretçi rekorunun kırıldığını açıklayan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Hem Van, hem de çevre illerden gelen kitapseverlerin katılımıyla bu yıl oldukça kalabalık ve keyifli bir kitap fuarı gerçekleştirdik. Geçen yıllara göre de ziyaretçi sayımızı artırarak bu yıl 322 bin ziyaretçiye ulaştık. Bu sayı bizi gerçekten mutlu etti. Yayınevleri yazarlar da yoğunluktan çok memnun ve bize çok olumlu mesajlar verdiler.” diye konuştu.

 

2-20191224103650.jpg

 

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan ‘Van Kitap Fuarı’ rekor ziyaretçi sayısıyla sona erdi. 10 gün boyunca kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarı, 322 bin kişinin ziyaret ederek yeni bir rekora imza atıldığı kaydedildi. 300 yayınevi, 270 yazar ve şairin katıldığı kaydedilen fuarda söyleşi, panel, çocuk aktivitelerinin yanı sıra imza günleri gibi birçok etkinlik düzenlendi.

 

3-20191224103650.jpg

 

Kitap fuarına gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirten Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, geçen yıl 250 bin kişinin katıldığı Van Kitap Fuarına, bu yıl 322 bin kitapseverin katılarak yeni bir rekora imza atıldığını söyledi.

 

5-780.jpg

 

Vali Bilmez, “Hem Van, hem de çevre illerden gelen kitapseverlerin katılımıyla bu yıl oldukça kalabalık ve keyifli bir kitap fuarı gerçekleştirdik. Geçen yıllara göre de ziyaretçi sayımızı artırarak bu yıl 322 bin ziyaretçiye ulaştık. Bu sayı bizi gerçekten mutlu etti. Yayınevleri yazarlar da yoğunluktan çok memnun ve bize çok olumlu mesajlar verdiler. Ben bu sayının her gecen yıl artacağını ve fuarımızın büyüyeceğini düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür kültürel faaliyetlerimize devam edeceğiz. Emeği geçen tüm birimlerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

4-20191224103724.jpg

Van Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu birinci kitap fuarını 150 bin, ikincisini ise yaklaşık 250 bin kitapsever ziyaret etmişti. 

Editör: Wan Haber