1 Mart'tan itibaren illere göre kalkan kısıtlamalar aynı zamanda vaka sayılarına göre tekrardan kısıtlamaya gidilebilecek. Kalkan yasaklardan çoğu insanın kafası karıştı. Hafta içi akşamları yasak var mı yok mu araştırmaya başladılar. Peki Hafta içi akşamları sokağa çıkma yasağı var mı?

Bu akşam sokağa çıkma yasağı olacak mı? Koronavirüs salgınında yerinde karar dönemine geçildi. Kısıtlamalar ve normalleşme adımları illerdeki vaka sayısına bağlı olarak düzenlenecek. Vatandaşlar 81 ilde uygulanan hafta içi sokağa çıkma yasağıyla ilgili kararın sürüp sürmediğini merak ediyor. Hangi illerde sokağa çıkma yasağı sürecek?

Milyonlarca kişi hafta içi yasaklarının devam edip etmeyeceğini araştırıyor. Hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında tüm Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması pazar günleri yaşanacak. Cuma 21.00’de başlayan kısıtlama cumartesi 05.00’te sona erecek. Cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak. Cumartesi 21.00’de başlayacak yasak ise pazartesi 05.00’te sona erecek.

Editör: Wan Haber