Bedran BABAT - Wanhaber.com
 
Bostaniçi Belediyesi belde de yapımını tamamladığı ve inşaat temelinin atıldığı tesislerin açılışını yaptı. Belediye tarafından beldenin Şafak Mahallesi'nde yapımına merkezi İsviçre'de bulunan Van-Basel Kardeşlik Derneği'nin destek verdiği Belediye Kadın ve Çocuk Eğitim Destek Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. Eğitim destek Evi binasının açılışına aralrında Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Van-Basel Kardeşlik Derneği ve Cenevre Derneği üyeleri, BDP Bostaniçi belde yöneticileri, Van Barış Anneleri İnsiyatifi üyeleri, birim müdürlerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Binanın açılış kurdelesini Ergüneş ile birlikte binanın yapımına destek veren dernek üyeleri ve barış anneleri insiyatifi üyeleri kesti. Binanın ön cehpesine 5 yıllık gelir ve gider tablosunun yanı sıra yeni yapılan hizmetlerinin içerisinde bulunduğu dev pankartlar asıldı. Açılışın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Ergüneş," Belediye olarak örnek hizmetlere imza attık. Belde de kısıtlı imkanlarla yapılması hayal olan çalışmları gerçekleştirdik" dedi.
 
""
 
Hizmeti devr aldıkalrı günden bu yana, halk belediyeciliğini esas aldıklarını söyleyen Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, halkın yararına yaptıkları hizmetlere bundan sonra da devam edeceklerini belirtti. Ergüneş," Biz çok kısıtlı imkanlara rağmen beldemizde onlarca hizmete imza attık. Bugün de burada Van-Basel Derneği'nin desteği ile Eğitim destek Evi binamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Ben Van-Basel Kardeşlik Derneği'ne bizlere vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Yine Cenevre Derneği binamızda bulunan kütüphanein araç ve gereçlerinin yanı sıra bina da bulunan sınıfların düzenlemesine destek verdiler. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi son seçim yasası ile belediyemiz kapanacak. Kapanmadan önce beldeyi sıfır sorun ile devir etmek istiyoruz" diye belirtti.
 
""
 
'Belde de hzimet sorunu yüzde 80 tamamlandı'
 
Belde de kendi dönemlerinde yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgilendirme yapan Ergüneş beldenin şuan temel sorunlarının yüzde 80 civarında tamamlandığını söyledi. Ergüneş," Belediye olarak yaptığımız çalışmalarda önemli mesafeler kattetik. Yapılan çalışmları özetlemek gerekirse belediye tarihinde ilk defa 12 yeni araç satın alarak hizmete soktuk. Yine beldenin altyapısını tamamlayarak bölgenin altyapısı tamamlanmış tek yerleşim yeri haline getirdik. Su sorunun da önemli mesafeler katettik, beldenin 5 ayrı mahallesine 5 ayrı yeni su sondajı vurduk. Bu sondajların üzerine terfi merkezleri kurarak suyu sorun olmaktan çıkardık. Ayrıca beldenin tamamında sayaçlama sistemi yaparak, kaçak suyun önüne geçtik. Yağmur ve sel sularının önlenmesi amacıyla beldenin birçok yerinde menfez çalışması yaptık. Belde de köprü sorununa el atarak köprülerin onarımını gerçekleştirdik. Yine Şafak ve Yalım Erez Mahallerini birbirine bağlayan dere üzerine yeni bir köprü inşaa ettik. Belde de yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmları yaparak, belde genelinde binlerce ağacın dikimini gerçekleştirdik. Yaptığımız hizmetlerin en önemlisi ve hayati önem taşıyan yollarda 20 yıllık belediye tarihinin en önemli çalışmalrına imza attık. Belde de bugüne kadar 40 kilometre asfaltlama çalışması 100 bin metrekarenin üzerinde de parke taşı döşeme çalışması yaptık. Beldenin en dar en ücra köşesini hizmetle tanıştırarak hizmeti halkımızın ayağına götürdük" şeklinde konuştu.
 
""
 
'Örnek bir çalışmaya imza attık'
 
Yapılan bilgilendirmeden sonra Ergüneş ve beraberindeki heyet binayı gezdi. Binanın kütüphane başta olmak üzere 8 derslik ve çok amaçlı toplantı salonundan oluştuğunu ifade eden Ergüneş," Binamızda belde öğrencilerimizin ücretsiz faydalanabileceği ve sınavlara hazırlanabileceği 8 derslikten oluşan sınıflar yaptık. Yine binanın içerisine binlerce kitabın bulunduğu bir kütüphane kurduk. En üst katta ise 150 kişilik toplantı salonu yaptık" dedi. Ergüneş ve beraberinde ki heyet daha sonra Yalım Erez Mahallesi'nde yolalrı tamamlanan cadde ve sokakların açılışı için mahalleye geçti. Mahallede kalabalık bir grup tarafından karşılanan Ergüneş ve beraberindeki heyet burada yolların açılışını yaptı. Mahalle yurttaşalrının yoğun ilgi gösterdiği açılışta yurttaşlar belediye hizmeti nedeniyle Ergüneş'e teşekkür etti.
 
'Bostaniçi Kültür ve Spor'un merkezi olacak'
 
Gündoğdu Mahallesi'nde TOKİ yanında yapımı devam eden Kültür Merkezi ve Spor Kompleksinin inşaatını gezen Ergüneş ve beraberindeki heyet her iki merkezinde çalışmalarının hızla devam ettiğini kısa bir süre içerisinde ise tamamlanacağını söyledi. Ergüneş," belediyemiz tarafından yapılan Kültür Merkezi inşaatının yapımı tamamlanmak üzere. Merkezimiz 250 kişi kapasiteli içerisinde ise her türlü sosyal ve kültürel aktivitelerinin yapılacağı bir merkez olacak. Yine yapımı süratla devam eden spor kompleksi inşaatımız da bölgenin en önemli çalışmalarından bir tanesi. Spor kompleksinde özellikle belde gençlerinin faydalanabileceği ve içerisinde yüzme, basketbol, hentbol, voleybol gibi sportif etkinliklerinin yapılacağı bir merkez olacak. Bu her iki hizmetinde şimdiden belde halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 
 
""
 
Ergüneş ve beraberindeki heyet son olarak Van-Basel Kardeşlik derneği tarafından 2007 yılında yapılan Maya Kadın Danışma Merkezini ziyaret etti. Burada heyet ile birlikte Maya Sağlık Merkezinin açılışını gerçekleştiren Ergüneş daha sonra heyet ile birlikte Maya Kadın Danışma Merkezi'nde yapılan çalışmaları inceledi. Maya Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Ferahat Akın tarafından heyete bilgilendirmeler yapıldı. Ergüneş son olarak Van-Basel Karddeşlik Derneği ve Cenevre Derneği üyelerine belediyeye vermiş oldukları destekten dolayı plaket verererek heyete kardeşlik rozeti taktı. Heyette Ergüneş'e Basel şehrinin bulunduğu bir fotoğraf tablosu taktim etti.
Editör: Wan Haber