Haber: Oktay Candemir 
 
Borajet uçuşları birer birer iptal olmaya devam ediyor. Önce İran, ardından Erivan seferlerini yeterli talep olmadığı gerekçesiyle iptal eden Borajet Firması, şimdi de Kayseri seferlerini iptal etti.
 
Van Valisi Karaloğlu´nun aylarca önce "Bir milyon yolcu kapasitesini aşan bir hava limanımız var. Bizim asıl sorunumuz, Van turizmini konumlandırırken sadece Türkiye içinden değil, bölgesel düşünmemiz gerekir. Hem yurtiçindeki kısa uçuşlar hem de Van bağlantılı yurtdışı kısa uçuşları çözmeden bizim burada turizmi hayal ettiğimiz hedeflere ulaşmamız mümkün değildir. Onun için çapraz uçuş dediğimiz, Van´ın çevresindeki diğer vilayetlerle lokasyon olarak çok uzak olmayan, otobüslerle 5-6 saatlik mesafelere uçakla uçma imkanı sağlayan bir imkan doğdu. Van-Tebriz, Van- Urumiye, Van-Süleymaniye ve Van-Erbil gibi çapraz kısa hatlarda Van merkezli olarak uçuşları temin edebilirsek, hem turizmci kazanacak hem de Van kazanacak" şeklindeki açıklamalarıyla başlayan Borajet firmasının İran ve Ermenistan´a yapacağı seferlerinin iptal olmasının ardından şimdi de Kayseri seferleri ´yeterli talep olmaması´ gerekçesiyle iptal edildi.
 
Dış hatlardan sonra iç hat seferleri de iptal olmaya başlayan Borajet Firmasının Van´da sadece Trabzon ve Gaziantep´e uçuşları sürüyor.
 
Büyük umutlar bağlanan yeni uçuşların çok kısa sürede iptal edilmesi şaşkınlık yaratırken, iptallere ilişkin resmi açıklamaların yapılmaması da dikkat çekiyor.
Editör: Wan Haber