Atlas Okyanusu'nda Nijerya açıklarında bulunan Gine Körfezi'nde seyir halinde olan Boden Denizcilik AŞ'ye bağlı Türk gemisi korsanların saldırısına uğradı.

Gemide bulunan mürettebata saldıran korsanlar bir kişiyi öldürdü, diğer gemicileri ise kaçırdı.

Peki, Boden Denizcilik AŞ kimin, sahibi kimdir?

Boden Denizcilik merkezi İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan bir firmadır. 

Firma uluslararası yük taşımacılığı yapmaktadır. 

Firma 2017 yılında kuruldu.

Firmanın resmi tanımlamasında faaliyet alanı şöyle tarif edilmektedir: 

İşletme ve diğer idari danışmanlık, faaliyetleri (Bir organizasyonun stratejik, mali, pazarlama,üretim, iş sürecleri, proje vb. yönetim hizmetleri ile ticari marka ve imtiyaz konularında danışmanlık)

BODEN DENİZCİLİK A.Ş.

Borealis Maritime'nin olan Boden Denizcilik Temmuz 2017'de Konteyner ve Kuru Dökme Yük Gemilerine odaklanan bir Gemi İşletme Şirketi olarak faaliyete başladı. Boden, gemi sahiplerine, maliyet açısından rekabetçi ve yüksek kalite yaklaşımına dayalı olarak sunulan tüm hizmetlerle, limanlar için teknik yönetim ve danışmanlığı kapsayan kapsamlı bir gemi hizmeti sunuyordu.

Boden Denizcilik'in başında bulunan ekip, denizde, gemi yönetimi ve gemi inşasında engin deneyime sahip eski Denizciler ve Mühendislerden oluşmaktadır. Boden Denizcilik A.Ş., yönetilen tüm gemilerin bayrak devletleri, IMO, klas toplulukları ve tüm büyük sanayi kuruluşları tarafından ilan edilen ulusal ve uluslararası kural ve yönetmeliklere uymasını sağlar. 

Boden Denizcilik'in sahibi, ortakları ve yönetim kurulundaki isimler ise şöyle:

Christoph E. Toepfer Kurucu Ortak ve İcracı Olmayan Yönetici

Borealis Maritime'ın kurucusu ve CEO'su. Daha önce Allocean Limited'de Genel Müdür, Toepfer & Co, Tufton Oceanic, Jacq. Pierot ve ADM Yatırımcı Hizmetleri. Cass Business School Denizcilik, Ticaret ve Finans alanında MSc ve New York Syracuse Üniversitesi Finans Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Elias Sakellis Ortak ve İcracı Olmayan Yönetici

Borealis Maritime'a 2017 yılında Ortak ve Baş Yatırım Sorumlusu olarak katıldı. Pillarstone Europe, Quantum Pacific, Goldman Sachs ve Lehman Brothers ile daha önce. INSEAD'den İşletme Yüksek Lisansı ve Londra Imperial College'dan Makine Mühendisliği ve Finans alanında Master derecesi ile mezun olmuştur.

Yüzbaşı O. Levent Karsan Genel Müdür

Levent, Borealis Denizcilik A.Ş.'nin kurucu ortağı olmadan önce, son 10 yıldır Armona Denizcilik'in genel müdürlüğünü yapmıştır ve kimyasal tankerlerin Teknik Yönetimi ve gemi inşasında uzmanlaşmıştır. Geçmişi, 8 yıllık gemilerde deniz tecrübesini kapsamaktadır ve Oceangoing Master'dır. Denizcilik Endüstrisinde 32 yıllık birikim tecrübesine sahiptir. Çeşitli şirketlerde Ticari Müdür, Filo Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca İşletme Bölümü diplomasına sahiptir. Sonhaberler

Editör: Wan Haber