Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde dün sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından polis operasyonları düzenlendi. İlçede henüz kimlikleri belirlenemeyen dört kişi öldürüldü.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, cenazeleri polisler tarafından Bismil Devlet Hastanesi'ne bırakıldı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde dün saat 12:30 civarında Bismil İlçe Kaymakamlığı'nın kararıyla Ulutürk (Rojava), Dumlupınar (Avaşin), Fırat ve Tekel mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı ardından mahalleleri ablukaya alan çok sayıda polis ve asker, zırhlı araçlarla mahallelere girdi.

Yüksekova Haber’in haberine göre saldırılar, Avaşin ve Rojava mahallelerinde yoğunlaşırken, Bismil Devlet Hastanesi'ne polisler tarafından dört kişiye ait cenaze getirildi.

Battaniye içinde hastaneye getirildikleri belirtilen cenazelerin, Rojava Mahallesi'nden alındıkları ifade edildi. Hastane morgunda bekletilen cenazelerin otopsi işlemleri için savcının gelmesi bekleniyor. Hastane yetkilileri konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermezken, DİHA öldürülenlerin sivil olduğunu yazdı.

İlçede gerginlik devam ederken sokağa çıkma yasağın uygulandığı mahallelerde patlama ve ağır silah sesleri duyuluyor.

Valilikten açıklama

Diyarbakır Valiliği ise öldürülenlerin PKK’li olduğunu açıkladı. Valiliğin resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

“Bismil ilçesinde 06.10.2015 günü bölücü terör örgütü mensuplarınca bir kamu bankasına ait zırhlı para nakil aracı ile araç içerisinde yer alan 110.000 TL para, bir adet 9 mm tabanca ve bir adet MP5 marka makinalı tabanca gasp edilmiştir. Yine bölücü terör örgütü mensuplarınca vatandaşlara ait araçlar gasp edilmiş, Diyarbakır-Bismil Karayolu üzerinde ulaşımın engellenmesi amaçlanmıştır.

Gelişen olaylar neticesinde Bismil ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının kamu düzeni ve halkın huzurunu bozma amaçlı yasadışı eylemlerine son vermeye yönelik olarak Bismil İlçe Kaymakamlığınca 06.10.2015 günü saat 12.30 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bu kapsamda güvenlik kuvvetlerince ilçe genelinde başlatılan operasyonel çalışmalar kapsamında 4 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, gasp edilen araçlar sahiplerine teslim edilmiş, karayolu trafiğe açılmıştır.”

Valilik açıklamasında öldürülenlerin üzerinden çok sayıda silah ve patlayıcı çıktığı öne sürüldü. 

Editör: Wan Haber